Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών




Σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών γίνεται αναφορά περί κατασκευής Προβλήτας Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών στη θέση «Όρμο Τσιμέντα Λαδοχωρίου». 
Σε δημοσιεύματα που ακολούθησαν γίνεται επιπρόσθετα αναφορά περί διατάραξης σχέσεων ΟΛΗΓ και Δήμου. 
Θέλοντας να αποκαταστήσουμε την αναστάτωση που δημιουργήθηκε και για την ορθή πληροφόρηση σε ότι αφορά την πραγματική κατάσταση παραθέτουμε τα ακόλουθα:



1. Τονίζουμε δεν πρόκειται για κατασκευή προβλήτα, η προβλήτα υπάρχει και λειτουργεί εδώ και χρόνια.

2. Σε ότι αφορά τους Περιβαλλοντικούς όρους λειτουργίας αυτής, έχει εκπονηθεί και υποβληθεί σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και η εν προκειμένω απόφαση αφορά την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων.

3. Σε ότι αφορά τα θέματα που θίγονται σε κάποια εκ των δημοσιευμάτων και σχετίζονται με την διατάραξη σχέσεων ΟΛΗΓ και αυτοδιοίκησης, τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι δεν ευσταθούν. Εξ’ άλλου έχει ήδη υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο συνεργασίας από τις αρχές του 2016 με το Δήμο Ηγουμενίτσας, το οποίο και σηματοδοτεί την κοινή προοπτική, τους κοινούς στόχους και τις κοινές δράσεις των δυο φορέων και κυρίως την στενή συνεργασία στο θέμα επίλυσης του ζητήματος της Χερσαίας Ζώνης. Επίσης, με την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τον Δήμο Σουλίου, και σε συνεργασία με Ιταλικούς Οργανισμούς Λιμένων, υλοποιούμε από κοινού την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας στα πλαίσια του έργου ADRI-UP. 


O Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής 


 
Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών Απάντηση του ΟΛΗΓ σε δημοσίευμα σχετικό με Προβλήτα Φόρτωσης – Εκφόρτωσης Αδρανών Υλικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 04, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.