Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου ΓραικοχωρίουΔεν είναι εύκολα να παρουσιάσει κανείς με πρωτοτυπία την "Οδύσσεια" του Ομήρου. Πολύ περισσότερο μικρά παιδιά. Και, όμως, με επιτυχία το έκαναν δώδεκα μαθητές της Γ2΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου με μια ενδιαφέουσα ταινία με τον τίτλο "«Ζωγραφίζοντας στη Θεσπρωτία του Ομήρου», που διακρίθηκε ανάμεσα σε εργασίες μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων της Ελλάδας, της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών. 
Γι' αυτό και βραβεύτηκαν στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται», το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017, σε ειδική τελετή στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας Μάριου Κάτση, του δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιάννη Λώλου και της Πρόεδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Χριστίνα Τζέλλου. 
Τα παιδάκια λειτουργώντας με τη φανατσία τους και βγάζοντας δημιουργικά αποθέματα, προσέγγισαν μ' ένα διαφορετικό τρόπο το επικό έργο, δίνοντάς του τη δική τους διάσταση και αντίληψη. 
Και δεν τό έκαναν με τυχαίο τρόπο. Συγκέντρωσαν, ταξινόμησαν, διαλέξανε και χρησιμοποιήσανε προφορικές και γραπτές μαρτυρίες, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και αξιοποίησαν γραπτές και προφορικές πηγές, έχοντας την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση των δασκάλων τους. 
Τα δημόσια σχολεία, που απαξιώνονται από μερικούς, όταν λειτουργούν μεθοδικά, αποδίδουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ), συνδιοργάνωσαν τον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Ένα σχολείο διηγείται…». 
Μεταξύ των στόχων του διαγωνισμού ήταν η ενίσχυση του οπτικοακουστικού γραμματισμού των μαθητών/τριών, η γνωριμία με την ιστορία του σχολείου τους, η συγκέντρωση και αξιοποίηση σχετικών πηγών και η περιγραφή εμπειριών σχετιζόμενων με σχολικές δράσεις και δραστηριότητες. 


 
Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου  Βραβεύτηκε παρουσίαση της Οδύσσειας του Ομήρου από μαθητές του δημοτικού σχολείου Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες