Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών




· Δεν έχουμε απορίες για το τι πρόκειται να γίνει άλλωστε συμμετείχαμε στην ενημέρωση που έγινε σε επίπεδο επικεφαλείς των παρατάξεων.

· Συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες της προέδρου του Γραικοχωρίου για την θέση Γκανί που ξέρουμε ότι υπάρχει ρήγμα. Όπως επίσης και τις ανησυχίες για το τι θα γίνει στις προστατευόμενες περιοχές natura, η σε αναπτυγμένες ήδη τουριστικές περιοχές π.χ. Σύβοτα. Έχουμε δε υπό όψη την απόφαση του Δήμου Ζαγορίου. Το πρόβλημα, για μας δεν είναι τόσο οι σεισμογραφικές μετρήσεις όσο το τι θα γίνει αν βρεθεί τελικά πετρέλαιο και στηθούν εξέδρες άντλησης σε τέτοιες περιοχές .

· Εδώ αναδεικνύεται η αναγκαιότητα του κεντρικού σχεδιασμού στην οικονομία. Είναι κατανοητό όμως ότι κεντρικός σχεδιασμός δεν μπορεί να υπάρξει σε μια οικονομία που κίνητρο της όποιας ανάπτυξης είναι το κέρδος του κάθε καπιταλιστή επενδυτή, στην προκειμένη περίπτωση της ισπανικής πολυεθνικής repsoil. Είναι αυτονόητο δε ότι όσο το ρίσκο της επένδυσης μεγαλώνει ,και όσο το κέρδος από την επένδυση αυξάνεται, τόσο οι όποιες περιβαλλοντικές ευαισθησίες θα υποβαθμίζονται μέχρι και την εξαφάνιση τους .



· Με αυτά τα δεδομένα μια τέτοιου είδους επένδυση μπορεί να γίνει μόνο στα πλαίσια μιας κοινωνικοποιημένης παραγωγής με εργατικό λαϊκό έλεγχο , και κεντρικό σχεδιασμό που θα έχει σκοπό την εξυπηρέτηση τω λαϊκών συμφερόντων και όχι το κέρδος της όποιας πολυεθνικής repsoil.

· Στο ερώτημα του κ. Δήμαρχου αν θέλουμε ανάπτυξη η όχι η απάντηση είναι πάλι με το «αφελές» ερώτημα ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ;

· Άραγε αν βρεθεί πετρέλαιο στην περιοχή μας θα μειωθεί το έξοδο θέρμανσης και κίνησης στην λαϊκή οικογένεια; Αλήθεια θα κοστίζει φθηνότερα το πετρέλαιο στους αγρότες σε μια αγροτική περιοχή σαν την δικής μας; Η απάντηση είναι προφανής, τα όποια κέρδη θα τα αποκομίσει η πολυεθνική repsoil. Ο λαός και ο τόπος τι θα κερδίσει;

· Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι η αύξηση της κερδοφορίας μιας πολυεθνικής εταιρείας αποτελεί εθνικό στόχο!!!

· Αν μέσα σε αυτόν τον προβληματισμό προσθέσουμε το γενικότερο ξεπούλημα εθνικών πόρων που γίνεται στο όνομα του «χρέους» και της «ανάπτυξης» αλλά και ότι οι πείρα λέει ότι οι δρόμοι του πετρελαίου είναι βαμμένοι με αίμα (Ιράκ, Συρία κλπ) τότε πρέπει να σαν Δ.Σ. απορρίψουμε την πρόταση της πολυεθνικής.

· Με αυτές τις σκέψεις η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψηφίζει τη εισήγηση να διατεθούν δημοτικοί χώροι για την έρευνα της εταιρείας.

Για την «Λαϊκή Συσπείρωση»
Δώρης Δήμας


Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηγουμενίτσας για την χορήγηση άδειας σε δημοτικές εκτάσεις για την εκτέλεση του προγράμματος γεωφυσικών σεισμικών ερευνών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.