Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων



Ένα νέο θεματικό χωριό έρχεται από τις 8 Δεκεμβρίου να δώσει άλλη διάσταση στις γιορτές μας

Όνειρο, παραμύθι, ψυχαγωγία, δράσεις, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει γι’ αυτές τις γιορτές το Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες του!

Φέτος το Πάρκο θα φιλοξενήσει ένα νέο θεματικό χωριό που συνδυάζει το γιορτινό κλίμα με την παράδοση και τη δραστηριότητα της πόλης, γι’ αυτό και επιλέχθηκε η ονομασία «Ασημένια Χριστούγεννα». Από τις 8 Δεκεμβρίου, λοιπόν και για ένα μήνα, οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες της περιοχής μας και του Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές στιγμές και εμπειρίες… πασπαλισμένες με χρώμα ασημί.

Στην προσπάθεια και στους στόχους των «Ασημένιων Χριστουγέννων» αναφέρθηκαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι των διοργανωτών, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

*«Στόχος μας φέτος είναι η ανάδειξη του Παραλίμνιου Πάρκου να ταυτιστεί με το στόχο της πόλης για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, προβολή και παρουσία της ως ο νούμερο ένα γιορτινός προορισμός στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εξάλλου, το Πάρκο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, αφού εδώ γεννήθηκε πριν από 12 χρόνια κι εδώ μεγάλωσε», υπογράμμισε η Μαίρη Γκοτσούλια, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε η κα Γκοτσούλια, φιλοξενώντας φέτος τα «Ασημένια Χριστούγεννα», το Πάρκο βάζει τα καλά του και μεταμορφώνεται σ’ ένα ονειροδρόμιο. Πολλά και πρωτότυπα παιχνίδια και εργαστήρια, ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες ενώ θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

«Προσπαθήσαμε με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να προσφέρουμε ιδιαίτερες και μοναδικές εμπειρίες στα παιδιά αλλά και σε όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και φυσικά να ντύσουμε όλη αυτή την εμπειρία με το ασημί χρώμα, μ’ αυτή τη λάμψη που ταιριάζει στην πόλη και στην καρδιά μας», τόνισε η κ. Γκοτσούλια.

Επίσης έκανε αναφορά στη γιορτινή συγκέντρωση δώρων, που θα δοθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς της περιοχής μας όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» και η Μονή Δουραχάνης, ενώ ευχαρίστησε Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, και Ένωση Ξενοδόχων για τη στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια.




*Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού και ποιότητας Ζωής, σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά με το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, προκειμένου φέτος να δημιουργηθεί κάτι φρέσκο και καινούριο. «Το όνομα που επέλεξαν οι διοργανωτές, φέρνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό ακόμα πιο κοντά στην πόλη μας, την πόλη των ασημουργών. Είναι μία δράση που όχι μόνο συμβάλλει στην τουριστική ενδυνάμωση της περιοχής, αλλά κυρίως βοηθάει στην εξωστρέφεια των Ιωαννίνων, κάτι που το επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη γιορτινή διοργάνωση που γίνεται στα Γιάννενα και θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, καθώς, δένει καλά και με όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε φέτος ως Δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα «Ασημένια Χριστούγεννα» να βρουν μεγάλη ανταπόκριση.

*Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση των «Ασημένιων Χριστουγέννων» γενικότερα για την τοπική κοινωνία και ειδικότερα για τον τουρισμό της πόλης μας. Όπως είπε, «για μας τα ‘Ασημένια Χριστούγεννα’, πέρα από μία προσπάθεια που μας δίνεται απλόχερα ως τουριστικό προϊόν, αποτελούν και έναρξη χτισίματος μιας σημαντικής δράσης για τα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε αυτή μια καλή αρχή σε μία πολύ όμορφη χρονική στιγμή για τον τουρισμό της Ηπείρου. Πλέον θα έχουμε άλλο ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια μας». Δήλωσε, δε, πως σύσσωμοι οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων θα στηρίξουν με όλα τα μέσα αυτή την προσπάθεια.

*Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εταιρίας «Ανθός» που έχει αναλάβει τη σχεδίαση των γιορτινών δράσεων στα «Ασημένια Χριστούγεννα», Νίκος Μάκκας τόνισε πως «προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα με δράσεις για όλα τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, οι οποίες θα απλωθούν σ’ όλο το Ψυχαγωγικό Πάρκο και είναι έτσι κατανεμημένες ώστε να έχουν ενδιαφέρουν και να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών». Όπως συμπλήρωσε, αυτές τις δράσεις θα τις συνδέει για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο τρενάκι, το οποίο θα ταξιδεύει τα παιδιά σ’ όλο το Πάρκο.

Ο κ. Μάκκας αναφέρθηκε ενδεικτικά σε κάποιες από τις δράσεις που θα περιλαμβάνουν τα «Ασημένια Χριστούγεννα», οι οποίες, όπως είπε, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα δημιουργίας κέρινων ομοιωμάτων χεριού στο σπίτι του Ασημοχέρη, οι φιγούρες του Ασημάκη και της Ασημένιας, το Σπίτι του Παραμυθά, όπου επώνυμοι ηθοποιοί θα διαβάζουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά, αλλά και μια οικολογική δράση που για πρώτη φορά θα γίνει στο θεματικό χωριό, η οποία θα αφορά στην ανακύκλωση.


Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.