• Επικαιρότητα

  Toποθέτηση Μάριου Κάτση για τον Προϋπολογισμό του 2018 - "Η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα"

  ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ:

  Αποδεικνύεται έμπρακτα ότι , έλλειμμα, χρέος και ανάπτυξη που αποτελούν το μακροοικονομικό περιβάλλον έχουν μπει σε μια ορθή πορεία.

  Μεγάλες ομάδες του πληθυσμού υπέφεραν και δυσκολεύονται ακόμα και σήμερα να ανταπεξέλθουν στη δύσκολη πραγματικότητα. Αυτούς προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να στηρίξουμε.

  Τηρήσαμε την δέσμευση μας για σεισάχθεια χρεών, στο μέτρο του δυνατού, για τους πληγέντες από την κρίση που τόσο έχετε λοιδορήσει. Και εξηγώ:

  Η ρύθμιση των 100 δόσεων, ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τις επιχειρήσεις, η αλλαγή στο κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών ώστε να τους επιτρέπεται να κάνουν-και κάνουν- διακανονισμό σε κόκκινα δάνεια ακόμα και με διαγραφές, η ρύθμιση των χρεών πολιτών σε Δήμους από δημοτικά τέλη, οι 36 δόσεις στην ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ χωρίς προκαταβολή και τέλος η επικείμενη ρύθμιση 120 δόσεων στον ΕΦΚΑ για χρωστούμενα από εισφορές, είναι χειροπιαστή ελάφρυνση κυρίες κ κύριοι και έχουν βοηθήσει πολύ κόσμο που έπεσε θύμα της κρίσης

  Δύο συνεχόμενες χρονιές προχωρήσαμε στην παροχή κοινωνικού μερίσματος, από την υπεραπόδοση της οικονομίας. Αντί για κόφτη που σχεδόν παρακαλούσατε να ενεργοποιηθεί, είχαμε δότη για δύο συνεχόμενες χρονιές.

  Αποτύπωση πολύ θετικών στοιχείων, όπως η αύξηση του προϋπολογισμού για την πρόνοια από τα 789 εκ. € του 2015 στο 1,83 δις το 2018, , ή την αύξηση της χρηματοδότησης της έρευνας μέσω του τακτικού προϋπολογισμού από τα 60 εκ € το 2015 στα 127 εκ το 2018.

  Αυτή εδώ θα είναι η κυβέρνηση που θα βγάλει την Ελλάδα από τα μνημόνια, ότι αυτή η κυβέρνηση θα καταστήσει το χρέος βιώσιμο και θα σχεδιάσει την επόμενη μέρα. 


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad