Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας




Τη δυνατότητα υλοποίησης έργων αστικής ανάπτυξης έχουν οι Δήμοι Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας που ως δυνητικοί δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν προτάσεις στη νέα πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου με θέμα: «Επενδύσεις σε έργα αστικής αναζωογόνησης – 2η προκήρυξη».


Με τη συγκεκριμένη δράση επιδιώκεται η αναβάθμιση υφιστάμενων δημόσιων αστικών υπαίθριων χώρων με σκοπό να ανταποκριθούν στις σύγχρονες κοινωνικές, λειτουργικές και περιβαλλοντικές ανάγκες των πόλεων. 




Στο πλαίσιο αυτό προβλέπεται η χρηματοδότηση παρεμβάσεων:

• Βελτίωσης της λειτουργικότητας του αστικού χώρου,
• Ορθολογικής διαχείρισης του ελεύθερου δημόσιου χώρου,
• Δημιουργίας χώρων πρασίνου (όπως μητροπολιτικά πάρκα) στα πυκνοδομημένα αστικά κέντρα,
• Προστασίας και ανάδειξης των ιστορικών κέντρων.


Ο σχεδιασμός των χώρων που θα προταθούν επιδιώκεται να βασίζεται στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που μεταξύ άλλων προβλέπει αξιοποίηση των κλιματικών χαρακτηριστικών, εξασφάλιση συνθηκών θερμικής, οπτικής και ακουστικής άνεσης των χρηστών, υποστήριξη μιας σειράς ανθρωπίνων αναγκών, δημιουργία χώρων λειτουργικά άρτιων, περιβαλλοντικά βιώσιμων και καλαίσθητων.


Στα πλαίσια της συγκεκριμένης δράσης, επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση παρεμβάσεων που χωροθετούνται εντός αστικών περιοχών οι οποίες περιλαμβάνονται σε εγκεκριμένη στρατηγική βιώσιμης αστικής ανάπτυξης (ΒΑΑ).


Η συνολική δημόσια δαπάνης της πρόσκλησης ανέρχεται σε 3.300.000 ευρώ. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι στις 08/01/2018 έως την 30/03/2018 ώρα 14.00.


Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας Πρόσκληση για έργα αστικής ανάπτυξης για τους Δήμους Αρταίων, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών και Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.