Η απίστευτη ταλαιπωρία ασφαλισμένου από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας


Ένα μικρό ιστορικό μιας μεγάλης ταλαιπωρίας σας παραθέτω – έτσι μπας και βρεθεί κάποιος αρμόδιος κρατικός λειτουργός να δει την αδικία αλλά να δει κι ο πολίτης τι πληρώνει!

Στις 2/9/2015 εκδόθηκε βιβλιάριο Ασθενείας από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας και έχοντας το βιβλιάριο προγραμμάτισα χειρουργική επέμβαση στο πόδι, την οποία πραγματοποίησα στις 23/9/2015.

Κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης επέμβασης- ήμουν εντός της κλινικής και είχα υποστεί τα προεγχειριτικά- μου διαμήνυσε η γραμματεία της κλινικής ότι το ΙΚΑ δεν με είχε εγγράψει στο σύστημα κι έπρεπε να πληρώσω όλα τα έξοδα της εγχείρισης- νοσηλείας, πράγμα που έκανα.

Σε τηλ. επικοινωνία με το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας μου απάντησαν ότι το βιβλιάριο είχε ισχύει από 1/11/2015!!! και ότι σημειώνεται πάνω στο βιβλιάριο ή αν δεν σημειώνεται σας το είπε η υπάλληλος. Δυστυχώς ούτε σημειωμένο είναι ούτε κάποιος μου είπε κάτι- αν γνώριζα ότι θα πληρώσω όλα τα λεφτά θα έκανα την επέμβαση αργότερα- άλλωστε δεν ήταν επείγουσα.

Στις 30/9/2015 έστειλα αίτηση στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας για ¨Κάλυψη εξόδων ασθενείας¨ στην οποία αναγράφω τα παρακάτω: «Παρακαλώ να μου καλύψετε τα έξοδα νοσηλείας και αποκατάστασης του προβλήματος υγείας μου, τα οποία φαίνονται στα έξι (6) συνημμένα παραστατικά τα οποία σας επισυνάπτω- δεδομένου ότι στο σύστημα αυτόματης χρέωσης του ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΤΑΝ- της Νοσηλευτικής μονάδας που μου έκανε την επέμβαση- δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση του Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας το οποίο μου έχει εκδώσει η υπηρεσία σας και επειδή είχε γίνει η προεγχειριτική διαδικασία αναγκάστηκα να καταβάλω το ποσό τον 1.200 ευρώ ο ίδιος.»



Στις 6/10/2016 το ΙΚΑ έστειλε την αίτηση και τα συνημμένα παραστατικά στο ΕΟΠΠΥ Θεσπρωτίας αναφέροντας μεταξύ των άλλων ότι: « …καθότι είναι δικαιούχος…» κλπ.

Στις 13/10/2015 το ΕΟΠΠΥ επιστρέφει την αίτηση στο ΙΚΑ Ηγουμενίτσας λέγοντάς του ότι «είναι θέμα αρμοδιότητος σας (του ΙΚΑ δηλαδή), αναφέρει επίσης ότι δεν φαίνεται γραμμένος στο σύστημα ο ασφαλισμένος ενώ υπάρχει βιβλιάριο..»- τίποτε που να βοηθά να καταλάβω τι μέλλει γενέσθαι, παρά μόνο κάτι σαν «από τον Άννα στον Καϊάφα», ή ακόμη κι εμπαιγμός.

Σήμερα 4/1/2018 δεν έχω λάβει ακόμη πειστική απάντηση από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας, παρότι ζήτησα και προφορικά και διερωτώμαι: α)αν μπορεί να μην απαντά εγγράφως σε αίτημα ασφαλισμένου- δεδομένου ότι τα παραπάνω έγγραφα μεταξύ ΙΚΑ-ΕΟΠΠΥ τα έλαβα σαν κοινοποιήσεις. β) διερωτώμαι αν μπορεί να εκδίδει το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας βιβλιάριο υγείας και να μην ισχύει! γ) διερωτώμαι ακόμη για την θέση της Επιτροπή που εννοείτε ότι ελέγχει το ΙΚΑ, στην οποία συμμετέχει και το Εργατικό Κέντρο!

Στις 12/9/2016 έστειλα το αίτημα στο Συνήγορο του Πολίτη στα Γιάννενα.

Στις 22/9/2017 ο Συνήγορος του Πολίτη Ιωαννίνων μου είπε να απευθυνθώ στα κεντρικά- μετά απο έναν χρόνο!!!

Στις 26/9/2017 έστειλα το αίτημα στο Συνήγορο του Πολίτη στα κεντρικά στην Αθήνα.

Στις 31/10/2017 έλαβα έγγραφο από το Συνήγορο του Πολίτη Αθηνών με το οποίο μου ζητούσε κάποια στοιχεία τα οποία και έστειλα.

Στις 13/12/2017 στάλθηκε από το Συνήγορο του Πολίτη Αθηνών έγγραφο το οποίο έλαβα στις 3/1/2018 με το οποίο με ενημερώνουν ότι για να είσαι ασφαλισμένος πρέπει να έχεις βιβλιάριο ( τους το έχω στείλει!!!):


Και καταλήγουν ότι είμαι… εκπρόθεσμος- ως προς την υποβολή του αιτήματος!!!



Είναι δυνατόν να γίνουμε ποτέ κράτος δικαίου;


 
Η απίστευτη ταλαιπωρία ασφαλισμένου από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας Η απίστευτη ταλαιπωρία ασφαλισμένου από το ΙΚΑ Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.