NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό!



Είναι δεδομένο, από τις ιστορικές μαρτυρίες των κατοίκων της Θεσπρωτίας, ότι η πλειοψηφία των "Τσάμηδων" συμπεριφέρθηκαν εχθρικά στην Ελλάδα ως να μην αισθάνονταν Έλληνες. 
Και όταν κατά την Ιταλική επίθεση της 28 Οκτωβρίου ο Ελληνικός Στρατός υποχώρησε στο Νότιο Τομέα, οι Τσάμηδες αποτέλεσαν την εμπροσθοφυλακή του Ιταλικού Στρατού. 
Με γιορτές και πανηγύρια ύψωσαν στο Μαργαρίτι την Αλβανική σημαία. 
Με την αντεπίθεση του Ελληνικού Στρατού και την υποχώρηση των Ιταλών οι ένοπλοι Τσάμηδες, πυροβολώντας από τα νώτα τα προελαύνοντα ελληνικά τμήματα, προξένησαν πολλά θύματα σε αυτά. 
Για τα διαπραχθέντα αδικήματα από τους Τσάμηδες κατά την διάρκεια των πολεμικών επιχειρήσεων το ελληνικό Κράτος έδειξε μεγαλοψυχία και γενναιοφροσύνη. 
Κατά την Κατοχή τάχθηκαν ανεπιφύλακτα στο πλευρό των στρατευμάτων Κατοχής, με την ελπίδα, ότι θα αποσπάσουν την συγκατάθεση της Ιταλικής Κυβερνήσεως για ενσωμάτωση της Θεσπρωτίας στο Αλβανικό Κράτος. 
Οι "Τσάμηδες" βοηθούσαν με ένοπλα τμήματα τα τα Γερμανικά στρατεύματα στις επιχειρήσεις εναντίον των Ελλήνων ανταρτών. 
Χαρακτηριστικό είναι το τηλεγράφημα του αρχηγού των Τσάμηδων προς το Γερμανό στρατηγό στην Ελλάδα, που του υπενθυμίζει ότι οι "Τσαμουριώτες μαχητές βρίσκονται στη διάθεσή σας, όπως και οι δικοί σας στρατιώτες". 
Προέβησαν σε ανομολόγητα εγκλήματα κατά του χριστιανικού στοιχείου της περιοχής. 
Οι αναρίθμητοι φόνοι, οι βιασμοί των γυναικών, οι πυρπολήσεις των σπιτιών, η κλοπή ολοκλήρων ποιμνίων και άλλων κινητών πραγμάτων, ήταν συνηθισμένες πράξεις. 
Μεταξύ άλλων φόνευσαν και το Νομάρχη Θεσπρωτίας. 


 
NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό!  NTOKOYMENTO: Το τηλεγράφημα των "Τσάμηδων" στον κατοχικό Γερμανό στρατηγό! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.