Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο



Την πρώτη τακτική πτήση από προορισμό του εξωτερικού υποδέχτηκε σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων. Η αεροπορική εταιρία ΤUS συνδέει πλέον τα Ιωάννινα με τη Λάρνακα με δύο πτήσεις κάθε εβδομάδα φέροντας έτσι ακόμα πιο κοντά στην Ήπειρο την Κύπρο.

Σε αυτή την πρώτη πτήση οι περισσότεροι επιβάτες ήταν μέλη της αεροπορικής εταιρίας TUS, και επίσημοι προσκεκλημένοι της από την Μεγαλόνησο οι οποίοι “εγκαινίασαν” την αεροπορική σύνδεση της Λάρνακας με τα Ιωάννινα. Σε αυτή επέβαινε και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ο οποίος για συμβολικούς λόγους την επέλεξε για να επιστρέψει στα Ιωάννινα, από το Ισραήλ στο οποίο είχε μεταβεί σε επίσημη αποστολή του Δήμου.

Η υποδοχή που επιφύλαξαν Περιφέρεια Ηπείρου και Δήμος Ιωαννιτών στους πρώτους επισκέπτες από την Κύπρο ήταν εντυπωσιακή με τον πρόεδρο της αεροπορικής εταιρίας TUS, Μάικλ Γουάινσταϊν να δηλώνει εξαιρετικά χαρούμενος που βρίσκεται στα Γιάννινα προκείμενου να εγκαινιάσει τη σύνδεση της πόλης με τη Λάρνακα με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις οι οποίες, όπως αποκάλυψε, από τον Ιούνιο θα γίνουν τέσσερις.

“Από την πρώτη στιγμή που οι φορείς της περιοχής με επισκέφτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο συζητώντας την πιθανότητα αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τα Γιάννενα, κατάλαβα ότι είναι άνθρωποι με μεγάλο ενδιαφέρον για τον τόπο τους. Έτσι εκτός από την Κύπρο βλέπουμε με μεγάλη αισιοδοξία και το Ισραήλ με στόχο τον καλοκαίρι να ξεκινήσουμε πτήσεις από Τελ Αβίβ στα Γιάννενα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γουάινσταϊν.

 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον υπεύθυνο της TUS για το σημερινό πρώτο δρομολόγιο προς την Ήπειρο. «Έγινε μια τεράστια προσπάθεια γι αυτό και θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, τους άλλους αυτοδιοικητικούς παράγοντες και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων. Ξεκινά μια άλλη μέρα για το αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το αεροδρόμιο της Ηπείρου, που έχει και γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας. Σήμερα γίνεται η αρχή, αλλά ο αγώνας θα συνεχιστεί ώστε να υπάρξει αεροπορική σύνδεση και με το Τελ Αβίβ», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο κ. Καχριμάνης εξήρε επίσης τη συμβολή του Αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη στην επίλυση του προβλήματος που υπήρχε για τον ανεφοδιασμό των αεροσκαφών με καύσιμα, ενώ αναφέρθηκε και στη βοήθεια που παρείχε και η Κεντρική Διοίκηση στο θέμα αυτό. «Αν συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, όλοι μαζί θα επιτυγχάνουμε θετικά αποτελέσματα».



Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας τόνισε πως το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι πως τα Γιάννενα και η Ήπειρος ανοίγουν τα φτερά τους και αποδεικνύουν ότι έχουν τις δυνατότητες να βγουν από την κρίση με αισιοδοξία.

“Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εκπροσώπους του τουρισμού, ιδιαίτερα όμως τον πρέσβη της Κύπρου και τον κ. Γουάινσταϊν που πίστεψαν στις προοπτικές που έχει το τόπος μας και είναι σήμερα εδώ. Η σημερινή ημέρα είναι μόνο η αρχή των αποτελεσμάτων που φέρνει για την περιοχή μας η φιλοσοφία με την οποία πορευόμαστε όλο αυτό το διάστημα και δεν είναι άλλη από τη συνεργασία. Είμαι σίγουρος ότι η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη”, τόνισε ο κ. Μπέγκας ενώ όπως επεσήμανε η σημερινή Δημοτική Αρχή πίστεψε όσο καμία άλλη τα προηγούμενα χρόνια στις προοπτικές του αεροδρομίου και σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων, το Επιμελητήριο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κατάφεραν να εντάξουν στο διεθνή χάρτη των αεροδρομίων και τα Γιάννενα.

Ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκος Κενεβέζος σημείωσε ότι η κυπριακή κυβέρνηση στηρίζει οποιαδήποτε δραστηριότητα δημιουργεί συνθήκες εμπέδωσης καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

“Σήμερα τα Γιάννινα ενώνονται επί της ουσίας με τη Λάρνακα κι ελπίζω αυτή η πρωτοβουλία να έχει συνέχεια για την ανάπτυξη και των δύο περιοχών”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, Άγγελος Λοΐζου, σημείωσε ότι η περιοχή των Ιωαννίνων ειδικότερα, αλλά και η Ήπειρος γενικότερα είναι πολύ αγαπητές στην Κύπρο προσθέτοντας ότι η αεροπορική σύνδεση της Κύπρου με την περιοχή μας μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο στον τουρισμό αλλά και σε άλλους οικονομικούς τομείς.

Ο Δήμαρχος της Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος αφού συνεχάρη όλους όσους εργάστηκαν για την καθιέρωση της αεροπορικής σύνδεσης Ιωαννίνων με την Λάρνακα, υπογράμμισε πως μέσω αυτής ανοίγονται πολλές προοπτικές συνεργασίας σημειώνοντας παράλληλα ότι έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του για την ανάληψη κοινών δράσεων προβολής της πτήσης σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, καλωσόρισε κι αυτός την πτήση από την Κύπρο λέγοντας ότι το Πανεπιστήμιο θα έχει διπλό όφελος καθώς θα εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό Κυπρίων φοιτητών που σπουδάζουν σε αυτό, ενώ ταυτόχρονα θα το κάνει ακόμα πιο “ελκυστικό” σε νέους κύπριους φοιτητές που θέλουν να σπουδάσουν στην Ελλάδα.

Τέλος ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος, υποσχέθηκε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους “αδελφούς Κύπριους”.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νίκος Γκόλας με γραπτή του δήλωση σημειώνει πως η σημερινή μέρα ήταν το πρώτο μεγάλο βήμα για να ενταχτούν τα Γιάννενα στον ευρωπαϊκό τουριστικό χάρτη αλλά ταυτόχρονα και η απαρχή μιας ακόμα μεγαλύτερης προσπάθειας όλων των φορέων της περιοχής ώστε να οι πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί μέχρι σήμερα να μην πάνε χαμένες.

“Είμαι σίγουρος πως όπως μέχρι σήμερα η συνεργασία ήταν αυτή που έφερε αποτελέσματα η ίδια φιλοσοφία θα μας οδηγήσει και στα επόμενα βήματα. Η σημερινή πτήση είναι σημείο αναφοράς για την προσπάθεια που κάνουμε αλλά και για τον επόμενο στόχο που δεν είναι άλλος από το να εντάξουμε κι άλλους κλάδους της τοπικής οικονομίας μας στο 'προϊόν' Ιωάννινα”.

· Στην υποδοχή παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Παπαδιώτης, ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτρης Σιώλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων κ. Κώστας Γκόγκος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες του τομέα Τουρισμού της Περιφέρειας και του Δήμου Ιωαννιτών.

· Μετά την υποδοχή που έγινε στο Αεροδρόμιο τα μέλη της αποστολής που επέβαιναν στην πτήση της TUS ξεναγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ σε όλους προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, τοπικά προϊόντα και έντυπο διαφημιστικό υλικό της Ηπείρου.


Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο Γεγονός η πρώτη τακτική αεροπορική σύνδεση των Ιωαννίνων με την Κύπρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Φεβρουαρίου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.