ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

8 του Μάρτη. Ημέρα της Γυναίκας! 
Η πολύμορφη και ποικιλότροπη καταπίεση της Γυναίκας από τον Καπιταλισμό, τις Κοινωνικές διακρίσεις, την υποκουλτούρα της Τέχνης, η οποία την αναδεικνύει μόνο ως εκμεταλλεύσιμο «σεξιστικό σύμβολο» ή εμπορεύσιμο «καλλιστειακό τίτλο» και όχι ως πρα γματικό αξιακό πρόσωπο και πρότυπο, η συγκεκαλυμμένη αλλοτρίωση των πραγματικών της δικαιωμάτων της, κάτω από «μανδύες» δήθεν αυτοδιάθεσης και απελευθέρωσής της, που όμως δεν συνοδεύονται και από έμπρακτες νομοθετικές κατοχυρώσεις της, είναι μια εικόνα, που δεν συνάδει με τον ζητούμενο αληθινό (ανυπόκριτο) αγώνα για την βελτίωση της θέσης της Γυναίκας, ως εργαζόμενης και μητέρας και δεν υπηρετεί τους στόχους για την πραγματική της ισοτιμία μέσα στο εργασιακό και κοινωνικό γίγνεσθαι! 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο ΤΑ Ν Θεσπρωτίας επισημαίνει και καταγγέλλει αυτήν την υποκρισία και αδιαφορία, την επικαλυμμένη με μπόλικη, δυστυχώς, δόση «θεσμικής» νομιμοποίησης! 



Δεν είναι τυχαίο, ότι παραμονές, μόλις, του επετειακού συμβολισμού αυτού του αγώνα (της Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μάρτη), το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέλεξε να την «τιμήσει» με μια πρωτοφανή, μειωτική της αξιοπρέπειάς της, απόφαση, κρίνοντας υπέρ της νομιμό τητας της απόλυσης εγκύων εργαζόμενων γυναικών!!! 
Μια απόφαση τόσον υψηλού Θεσμικού Βαθμού κι ενός, μάλιστα, Οργάνου που καλείται ακριβώς να υπηρετήσει και προστατεύσει τον Άνθρωπο και τις Αξίες που συνέχουν την Κοινωνία του, προκαλούν οργή, αλλά και προβ ληματίζουν. 
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν Θεσπρωτίας μαζί με τον θερμό χαιρετισμό και την απότιση τιμής στη Γυναίκα, καλεί τις συναδέλφισσες εργαζόμενες να αντισταθούν και συσπειρωμένες γύρω από το σύλλογο μας, να δώσουν την μάχη για την προστασία αλλά και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. 
Για το Συνδικαλιστικό Κίνημα, μέτρο προόδου δεν είναι οι κάθε φορά επετειακές εξαγγελίες, αλλά η έμπρακτη υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που θα αποκαταστήσουν στην πράξη το έλλειμμα ισότιμης κοινωνικής, πολιτικής και κο ινωνικής παρουσίας των γυναικών.


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.