Διαδρομή 2: Οι Δανοί σε Ηρωικά Μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ)


Την Τρίτη, συνεχίσαμε με τους Δανούς με στόχο να κατακτήσουμε τον Γκορίλα και να πορευθούμε σε ηρωικά μονοπάτια. 

Ο Γκορίλας φαντάζει άγριος και δυσπρόσιτος στα μάτια των φίλων μας αλλά με ενθάρρυνση και κουράγιο καταφέραμε να σταθούμε στην κορυφογραμμή του. 

Άλλωστε στα βουνά ανεβαίνεις με το μυαλό και όχι με τα πόδια. 

Πορευτήκαμε λοιπόν πάνω στον άγριο όγκο του περίφημου όρους έχοντας φυσικά σαν φόντο το σπήλαιο του Αι Αρσένη. 





Η ικανοποίηση που αισθανθήκανε όταν στάθηκαν εκεί και άγγιξαν τον Σταυρό δεν περιγράφεται με λόγια. 

Έμαθαν επιπλέον για την υπέρμετρη προσπάθεια που κατέβαλαν συχνά οι κάτοικοι των χωριών του Σουλίου για να περάσουν το μονοπάτι και να πορευθούν προς την αγορά της Παραμυθιάς για τα αναγκαία εφόδια. 

 Κατάβαση από τον ίδιο δρόμο με περίσσια υπομονή και εν συνεχεία ξενάγηση στην Αρχαία Ελέα, την 1η πρωτεύουσα των Θεσπρωτών. 

Ένα πλουσιοπάροχο γεύμα τους περίμενε έτοιμο στο Ελεατάν στη Βέλλιανη και ο Κώστας να τους λέει ιστορίες για τον Αι Αρσένη.

Με πρωτοβουλία του Δήμου Σουλίου που ευχαριστούμε θερμά, προσφέρθηκαν εκεί ντόπιο τσίπουρο του οινοποιείου Διαμάντη, πεντανόστιμο κεφαλοτύρι από το παραδοσιακό τυροκομείο Μάστορα, ενώ το παραδοσιακό ψωμί ήταν μια προσφορά του φούρνου Καλογήρου. 

Ευχαριστούμε επίσης πολύ τις τρεις εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Την Πέμπτη με το καλό θα πορευθούμε ανάμεσα από ψηλά έλατα, μέσα στο μαγικό ελατόδασος, στην αγκαλιά της Χιονίστρας και στην Ελαταριά.


Διαδρομή 2: Οι Δανοί σε Ηρωικά Μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Διαδρομή 2: Οι Δανοί σε Ηρωικά Μονοπάτια της Θεσπρωτίας - Του Γιώργου Μαλαμίδη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.