ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ





Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, σας καλεί να πάρετε μέρος μαζικά στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία την Τετάρτη 30 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά στον ΟΤΕ ώρα 10 πμ.

Απεργία και αγώνας για την επιβίωση μας. Απεργία ενάντια στην φοροληστεία, ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Απεργία για τους μισθούς πείνας, απαιτούμε την επαναφορά των Σ.Σ.Ε., κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.

Απεργία για τις συντάξεις που τις κατάντησαν προνοιακά επιδόματα, απαιτούμε την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.

Απεργία για τις κοινωνικές παροχές που οδεύουν προς εξαφάνιση, απαιτούμε καθολική και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία.

Απεργία για προσλήψεις εδώ και τώρα, στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών, γιατρών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων.

Απεργία για το δικαίωμα στην δουλειά, στη ζωή και την αξιοπρέπεια που μας τα στερούν με την πληθώρα των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και μνημονίων, αγώνας για την κατάργηση τους.

Απεργία για να σταματήσουμε την φτωχοποίηση των πολλών με παράλληλο πλουτισμό των λίγων.

Αγώνας για τη Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

Απεργία για το μέλλον της νεολαίας που βρίσκει διέξοδο στα σκλαβοπάζαρα των πολυεθνικών επιχειρήσεων δουλεύοντας σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας.

Απεργία και αγώνας ενάντια στα σχέδια της λεγόμενης γεωπολιτικής αναβάθμισης που ενέχει τον κίνδυνο πολεμικής εμπλοκής.



Συναδέλφισσες – συνάδελφοι:

Απορρίπτουμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί «δίκαιης ανάπτυξης».

Η όποια ανάπτυξη προκύψει θα είναι προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, και όχι για το λαό.

Θα είναι ο παράδεισος τους που θα πολλαπλασιάζει τα κέρδη τους. Για μας θα είναι η κόλαση, με μεροκάματα και μισθούς πείνας, με εξαντλητικά ωράρια, με σχέσεις εργασίας λάστιχο, με υπερωρίες απλήρωτες, με μη πληρωμή δεδουλευμένων, δώρα, επιδόματα κλπ.

Τέτοια ανάπτυξη, σε τέτοιες συνθήκες προπαγανδίζει η κυβέρνηση και στηρίζουν όλες οι εργοδοτικές οργανώσεις.

Ούτε «δίκαιη ανάπτυξη», ούτε «καθαρή έξοδο» από τα μνημόνια θα έχουμε.

Την επομένη όλα τα μέτρα που ψηφίστηκαν στην διάρκεια της κρίσης, όλοι οι εφαρμοστικοί νόμοι θα συνεχίζουν να ισχύουν.

Δεν γίνεται «δίκαιη ανάπτυξη» και ταυτόχρονα να ψηφίζονται νόμοι ενάντια στην απεργία και τους αγώνες των εργαζομένων.

Δεν υπάρχει «δίκαιη ανάπτυξη» με βουτηγμένους στα χρέη σε εφορία και τράπεζες τους αυτοαπασχολούμενους, μικροεπαγγελματίες, με τους μικρομεσαίους αγρότες να χάνουν τη γη μέσα από τα χέρια τους γιατί δεν προλαβαίνουν τα χρέη τους.

Δεν γίνεται επιστροφή στην «κανονικότητα» που μας υπόσχονται, με ξυλοφόρτωμα διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, με καταδίκες συνδικαλιστών με εκατοντάδες απολύσεις εργατών που διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Αυτή η «ανάπτυξη» που υπόσχεται η κυβέρνηση, και η «κανονικότητα» που επικαλούνται, είναι οι απαιτήσεις των αφεντικών, των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, των αρπαχτικών του ιδρώτα μας.

Αυτή η ανάπτυξη φέρνει κέρδη για τους λίγους, φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για μας τους πολλούς.

Με αυτή την απατηλή προπαγάνδα οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ μας καλούν να διαδηλώσουμε και να απεργήσουμε για «την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας», να διαδηλώσουμε δηλαδή για να στηρίξουμε τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του ΣΕΒ, του ΔΝΤ της Ε.Ε., της Ε.Κ.Τ., των μνημονίων και της κυβέρνησης.

Αυτός είναι ο κρατικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, αυτή είναι η εργατική αριστοκρατία, πλήρως ταυτισμένη με την αποστολή της, που είναι η υπεράσπιση των συμφερόντων της εργοδοσίας, και η στήριξη της κυβερνητικής πολικής.

Όλοι αυτοί, που παρουσιάζονται σήμερα σαν «εκπρόσωποι» της εργατικής τάξης, όλα τα προηγούμενα χρόνια όχι μόνο υπονόμευαν κάθε απεργιακή κινητοποίηση, αλλά έβαλαν πλάτη και φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε όλους τους αντεργατικούς – αντιασφαλιστικούς νόμους. Επιδιώκουν τώρα να βάλουν τους αγώνες στα «καλούπια» των αφεντικών.

Να μας πείσουν ότι «εργάτες και αφεντικά» είμαστε μία «ωραία οικογένεια», με κοινά συμφέροντα.

Γι’ αυτό στις 30 Μάη όλοι αυτοί θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει:

Η απάντηση μας είναι ο οργανωμένος αποφασιστικός αγώνας, συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας με την ταξική γραμμή πάλης και διεκδίκησης των αιτημάτων του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, ενάντια στις επιδιώξεις και τα συμφέροντα αφεντικών και των μονοπωλιακών ομίλων, τις κυβερνήσεις, τα κόμματα και τις δυνάμεις που τα υπηρετούν.

Η ανάπτυξη τους τσακίζει την ζωή μας.

Οργάνωση, αγώνας, αντεπίθεση η απάντηση μας!

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Την Τετάρτη 30 Μάη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.