Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και τουριστικού οργανισμού APOLLO για αύξηση των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες



Ο Πρόεδρος Leit Vase Larsen και στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού APOLLO, επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Ηπείρου, όπου συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιο για την Τουριστική Ανάπτυξη Στράτο Ιωάννου.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρευρισκόταν και η Προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Ιουλία Μαρκούλα, τα στελέχη της APOLLO, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το βαθμό συνεργασίας και στήριξης που έχουν από την Περιφέρεια και ενημέρωσαν για το προγραμματισμό της επόμενης τουριστικής περιόδου, που περιλαμβάνει αύξηση κατά δύο των πτήσεων την εβδομάδα προς Ιωάννινα και κατά μία προς Άκτιο.

Ο Περιφερειάρχης Αλεξ. Καχριμάνης, εξήρε το γεγονός ότι η APOLLO αξιοποιεί τα δύο αεροδρόμια που εξυπηρετούν την Ήπειρο, του Ακτίου και των Ιωαννίνων, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερες επιλογές στους τουρίστες από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Το αεροδρόμιο του Ακτίου, ανέφερε, σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από αυτό των Ιωαννίνων, για το οποίο η Περιφέρεια είναι πρόθυμη να συμβάλει στην αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που εντοπίζει ο τουριστικός οργανισμός. Πρόσθεσε δε ότι ήδη έχει αναλάβει ορισμένες εργασίες διευκόλυνσης των αφίξεων- αναχωρήσεων του τουριστών, ενώ για το μέλλον και προκειμένου να κρατηθεί το χαμηλό κόστος τελών εξυπηρέτησης των αεροσκαφών, ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια εξετάζει το ενδεχόμενο να αναλάβει τη λειτουργία του μαζί με άλλους τοπικούς φορείς.

Στο σημείο αυτό, ευχαρίστησε την APOLLO, τόσο για την επιλογή της να καθιερώσει πτήσεις προς και από Ιωάννινα, αλλά κυρίως να μην υπαναχωρήσει, όταν πέρυσι για ανεφοδιασμό αναγκάζονταν να μεταβαίνει στο αεροδρόμιο των Σκοπίων. «Με την επιμονή σας, καταφέραμε να ενεργοποιήσουμε το κεντρικό κράτος ώστε να εξασφαλίσει τα κονδύλια που απαιτήθηκαν για την δημιουργία των απαραίτητων υποδομών ανεφοδιασμού με καύσιμα», συμπλήρωσε, ανακοινώνοντας ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή, υπέγραψε και τη δεύτερη άδεια εγκατάστασης δεξαμενών καυσίμων. «Έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις να εκδηλώσουν ενδιαφέρον και άλλοι τουριστικοί οργανισμοί από άλλες περιοχές της Ευρώπης για πτήσεις προς το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, τους οποίους είμαστε επίσης πρόθυμοι να συνδράμουμε», πρόσθεσε ο κ. Καχριμάνης.

Στα αριθμητικά δεδομένα της συμβολής της APOLLO στον τουρισμό της περιοχής, αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου, ο οποίος όπως είπε μέσω Άκτιου και Ιωαννίνων συνολικά μεταφέρει τώρα 45.000 τουρίστες ετησίως, αριθμός που θα αυξηθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια με την αύξηση των πτήσεων της Εταιρείας. «Συνολικά μιλάμε για 450.000 διανυκτερεύσεις. Αν υπολογίσουμε ότι μια μονάδα 50 δωματίων έχει το χρόνο 7.000 διανυκτερεύσεις, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το όφελος», ανέφερε ο κ. Ιωάννου, κάνοντας λόγο επίσης στην τεράστια συμβολή που θα έχει σε επίπεδο διαφήμισης η επιλογή της APOLLO να γυριστεί σε παραθαλάσσιες και ορεινές περιοχές της Ηπείρου, η διεθνής τηλεοπτική παραγωγή ΤΗΕ BACHELOR.

O Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Leit Vase Larsen, ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την μέχρι σήμερα συνεργασία και τη στήριξη που παρείχε, τονίζοντας ότι η APOLLO, με την απόφασή της να δρομολογήσει πτήσεις και προς Ιωάννινα, βλέπει εκτός από τη θάλασσα και το βουνό. «Με τα προϊόντα που προσφέρουμε θα μεγαλώσουμε τη σεζόν, και αυτό αφορά μια διαφορετική κατηγορία τουριστών που δεν είναι η ίδια με εκείνη της θάλασσα», ανέφερε.

Απονομή τιμητικής πλακέτας

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Περιφερειάρχης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Leit Vase Larsen, για τη συμβολή της APOLLO στον τουρισμό της Ηπείρου. «Τους τιμούμε γιατί μας άνοιξαν νέες προοπτικές», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης.

Ο κ. Larsen από την πλευρά του δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι πιστεύει πολύ δυνατά στην περιοχή μας και θα σχεδιάσει προγράμματα που θα συνδέουν θάλασσα και βουνό, προσθέτοντας ότι με τις νέες πτήσεις που θα δρομολογηθούν την επόμενη περίοδο υπολογίζεται ότι οι τουρίστες που θα μεταφέρονται στην Ήπειρο από τη Σκανδιναβία θα ανέρχονται στους 50.000 ετησίως.

Τέλος η Εμπορική Διευθύντρια Νίνα Χόρνεβαλ, χαρακτήρισε πολύ θετική την εξέλιξη της συνεργασίας, επισημαίνοντας ότι η APOLLO είναι ο νούμερο1 τουριστικός οργανισμός της Σκανδιναβίας για την Ελλάδα.

Στην αντιπροσωπεία της APOLLO μετείχαν επίσης οι: CEO Ole Dannemod, η Εμπορική Διευθύντρια Νίνα Χόρνεβαλ, ο Υπεύθυνος Συμβολαίων Μανόλης Παντελέλης.


Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και τουριστικού οργανισμού APOLLO για αύξηση των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες Συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και τουριστικού οργανισμού APOLLO για αύξηση των τουριστών από Σκανδιναβικές χώρες Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαΐου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.