Τρίχρονο μνημόσυνο τελέστηκε στη Μονή Παγανιών για τον μακαριστό ηγούμενο π. Γερβάσιο Κανάτα


Μνημόσυνο, προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε την Τρίτη 1 Μαΐου, στη Μονή Παγανιών, για τα τρία χρόνια από την κοίμηση του μακαριστού ηγουμένου Γερβασίου Κανάτα, επί δεκαετίες πρωτοσυγκέλου της Μητροπόλεως Παραμυθίας. Έχασε τη ζωή του σε τροχαίο την Πρωτομαγιά του 2015. 
Η προσέλευση των πιστών στη Μονή Παγανιών ήταν μεγάλη και για να τιμηθεί ο αλησμόνητος ιερομόναχος, αλλά και λόγω της Πρωτομαγιάς, όπου συνηθίζεται, λόγω του εξαιρετικού περιβάλλοντός της, να αποτελεί προορισμό επισκεπτών. 
Όλοι θυμήθηκαν τον π. Γερβάσιο, καθώς δεν μπορούν να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι είναι απών από το μοναστήρι, που επί δεκαετίες υπηρέτησε. 
Έφεραν στο μυαλό τους, ότι ήταν απαλλαγμένος από τις εξαρτήσεις του κόσμου και με απόλυτη εμπιστοσύνη είχε αφεθεί στη χάρη του Θεού, που είχε το σχέδιό Του για αυτόν. 
Τα χέρια του τα κρατούσαν οι δύο θυγατέρες του ουρανού: Η μετάνοια και η αγάπη. 
Η εσωτερική του ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, καθώς διατηρούσε την παρθενικότητα της απλότητας. 
Αν αγάπη είναι η ζωή, και μάλιστα η ζωή, που δεν τελειώνει ποτέ, τότε μέσα σε αυτή την αγάπη αναπαύεται ο π. Γερβάσιος. 


 
Τρίχρονο μνημόσυνο τελέστηκε στη Μονή Παγανιών για τον μακαριστό ηγούμενο π. Γερβάσιο Κανάτα  Τρίχρονο μνημόσυνο τελέστηκε στη Μονή Παγανιών για τον μακαριστό ηγούμενο π. Γερβάσιο Κανάτα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαΐου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες