Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.."


H Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία μας, τιμά τις ψυχές των χριστιανών με το Ψυχοσάββατο της Πεντηκοστής όπου είναι η ημέρα όπου οι ψυχές επιστρέφουν στον Κάτω Κόσμο, αφού κατά τη διάρκεια της πασχαλινής περιόδου κυκλοφορούσαν ελεύθερα πάνω στη γη, σύμφωνα με τις Χριστιανικές παραδόσεις.

Αυτή την σοβαρή ημέρα για την ορθοδοξία μας, πλήθος συμπολιτών μας κατέφθασε στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Παραμυθιάς και βρέθηκε μπροστά σε εικόνες ντροπής που προσβάλουν το πολιτισμό, το θρησκευτικό αίσθημα καθώς και την μνήμη των νεκρών μας.

Το Δημοτικό Κοιμητήριο είναι σε πλήρη εγκατάλειψη με την οργιώδη βλάστηση να πνίγει τον χώρο σε όλη την έκταση του.

Τι και είναι εντός της πόλης, τι και αν είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία του Δήμου, τι και είναι άρρηκτα δεμένο με της ζωές όλων μας;

Ο Δήμος Σουλίου μάλλον δεν το έχει αντιληφθεί αυτό και το έχει αφήσει στην τύχη του λες και επρόκειτο κάποιο εγκαταλειμμένο δημοτικό κτήριο ελαχίστης σημασίας

Έτσι απαξιώνεται ο οφειλόμενος σεβασμός στην μνήμη των ενταφιασμένων συμπολιτών μας, η ανάδειξη της βυζαντινή εκκλησία μας αλλά και παραβλέπεται ο σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς από τον νομικά οφειλόμενο καθαρισμό των χόρτων και καταρρακώνεται η ηθική υποχρέωση ευταξίας και ευπρέπειας του Δημοτικού Κοιμητηριού.

Πιστεύω και ελπίζω πως θα ευαισθητοποιηθεί άμεσα η Δημοτική Αρχή με ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για τις νομικά και ηθικά επιβαλλόμενες παρεμβάσεις το Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς, γιατί μπορεί οι κεκοιμημένοι να μην διαθέτουν σταυρούς προτίμησης στις επίγειες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά διαθέτουν αναμφίβολα επουράνια κρίση και αξιώνουν στοιχειώδη σεβασμό μνήμης, από όλους μας. Πιστεύσαντες και μη πιστεύσαντες.

Μέχρι το θέμα της μεταφοράς του Δημοτικού Κοιμητηριού Παραμυθιάς λάβει σάρκα και οστά, εκτιμώντας ότι η υλοποίηση του μετατίθεται χρονικά και θα απασχολήσει την επομένη Δημοτική Αρχή, θεωρώ ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να τηρούν το επιβαλλόμενο νομικό και ηθικό καθήκον και χρέος, προς τις ψυχές των κεκοιμημένων προσφιλών μας πρόσωπων προς τους οποίους χρωστάμε πάρα πολλά και αξίζουν ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, τουλάχιστον από όσους επιλέξαμε τα προσφιλή μας πρόσωπα να ενταφιαστούν στο δημοτικό κοιμητήριο Παραμυθιάς.

Σπεύσατε λοιπόν και μη ολιγωρείτε αρμόδιοι

Παραμυθιά 26 Μαΐου 2018
Θωμάς Οικονόμου
Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.." Θωμάς Οικονόμου: "Εικόνες ντροπής στο Δημοτικό Κοιμητήριο Παραμυθιάς. Σπεύσατε και μη ολιγωρείτε.." Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Μαΐου 28, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.