Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας"


Είμαστε κάτοικοι της γειτονιάς Πυρί της Ηγουμενίτσας. Έχουμε το «προνόμιο» να κατοικούμε κοντά στο νεκροταφείο της πόλης μας.

Παράλληλα λόγω και αυτής της γειτνίασης πνιγόμαστε τον χειμώνα στην λάσπη και το καλοκαίρι στην σκόνη.

Αιτία για αυτήν την κατάσταση είναι η χρήση ενός χωματόδρομου-παράδρομου πίσω από την παλιά αποθήκη της Ένωσης.

Αν και σε απόσταση λίγων μέτρων υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος προς Νεκροταφείο, Ένωση, Νέα Σελεύκεια, Κέντρο της πόλης κτλ. και ο χωματόδρομος αυτός είναι γεμάτος λακκούβες που τον καθιστούν ακατάλληλο για αυτοκίνητα, στενό για φορτηγά και επικίνδυνο για μηχανάκια χρησιμοποιείται από πολλούς που δεν γνωρίζουν την περιοχή, από τουρίστες όλο το καλοκαίρι και από οδηγούς που θέλουν να αποφύγουν τυχόν ελέγχους της τροχαίας στο δρόμο του Δρεπάνου, με αποτέλεσμα να πνιγόμαστε στην κυριολεξία στη σκόνη.



Μετά από αλλεπάλληλες υποσχέσεις δεκαετιών από τους κατά καιρούς Δήμαρχους και άλλους υπευθύνους της πόλης ότι θα ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος που περνάει μπροστά από τα σπίτια μας και μας πνίγει στη σκόνη, και αφού μετά από επιμονή εκ μέρους μας πέρασε την Παρασκευή 11.05.2018 και ο αντιδήμαρχος κ.Γκίκας από την περιοχή για να δει και να επιβεβαιωθεί για το πρόβλημα.

Πήραμε για πολλοστή φορά την τετριμμένη απάντηση ότι θα επιμεληθεί του θέματος αλλά δεν μπορεί να δεσμευτεί για το αν και πότε θα ασφαλτοστρωθούν τα λίγα μέτρα δρόμου μπροστά από τα σπίτια μας.

Μέχρι τότε τι θα κάνουμε;

Ζητήσαμε από τον Αντιδήμαρχο να κλείσει μερικά μέτρα του δρόμου έως ότου αποφασιστεί η ασφαλτόστρωση του ώστε να περιοριστεί η σκόνη που δημιουργείται από τα οχήματα και καθιστά κίνδυνο για την υγεία μας.

Εξ άλλου η επιδείνωση της κατάστασης τους μήνες του καλοκαιριού θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητά μας στα σπίτια μας.

Ο Αντιδήμαρχος κ Γκίκας δεν έδειξε καμία διάθεση να κλείσει ένα μικρό έστω κομμάτι του χωματόδρομου, πράγμα που δεν θα είχε καμία ούτε την παραμικρή επίπτωση σε κανέναν να φτάσει στον προορισμό του αλλά θα καθιστούσε τη δική μας ζωή στα σπίτια μας λιγάκι πιο υποφερτή.

Η υπομονή και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.

Είναι θέμα υγείας και ποιότητα ζωής και έχοντας την αλληλέγγυα και έμπρακτη συμπαράσταση των γειτόνων, φίλων και συμπολιτών (υπάρχει λίστα αλληλέγγυων), εάν εντός των ημερών δεν θα υπάρξει κάποια δέσμευση από τους αρμόδιους για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος, θα αναγκαστούμε να κλείσουμε ένα μικρό μέρος του χωματόδρομου έως την υποσχόμενη ασφαλτόστρωσή του.
Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας" Αγανακτισμένοι κάτοικοι στο "Πυρί" με την απραξία του Δήμου Ηγουμενίτσας - "Δεν μπορούμε να ζήσουμε στα σπίτια μας" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαΐου 19, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.