Διαδρομή 3 για τους Δανούς, μέσα από τα μαγικά ελατόδαση της Λαμπανίτσας - Του Γιώργου Μαλαμίδη



Άλλη μια μαγευτική εμπειρία ζήσανε οι φίλοι μας στον ορεινό όγκο της Θεσπρωτίας. Σήμερα περπατήσανε μέσα από μαγικά ελατόδαση στη Λαμπανίτσα, και στην αγκαλιά της Χιονίστρας. 
Μείνανε πραγματικά εντυπωσιασμένοι από το πανέμορφο δάσος με το ιδανικό για αυτούς κλίμα, και θαυμάσανε το αλπικό τοπίο της Ελαταριας από τα 1300μ περίπου.

Μετά την κατάβαση και στην σκιά της Παναγιάς τους περίμενε μία από τις καλύτερες εκπλήξεις. 
Οι φίλοι Ηλίας και η Κατερίνα ετοίμασαν για αυτούς πεντανόστιμο ριζότο μανιταριών ενώ τους έδωσαν και πληροφορίες για τα είδη μανιταριών που ενδημούν στα τριγύρω δάση. 
Επιπλέον ο πολιτιστικός σύλλογος Ελαταριάς με την Αννα, μαζί με τον πρόεδρο Λαμπανίτσας τον Χρήστο, τους υποδέχτηκαν εγκάρδια προσφέροντας τοπικό τσίπουρο και χειροποίητη πίτα. 
Το «κερασάκι στην τούρτα» αποτέλεσε το γλυκό κουταλιού μανιτάρι, που επίσης απέσπασε άριστα σχόλια από τους παρευρισκομένους. 
Μια τελευταία προσευχή στην Παναγιά κινήσαμε για την επιστροφή έχοντας ζήσει μία από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες.
Άννα, Ηλία, Κατερίνα και Χρήστο σας ευχαριστούμε πολύ.

Σήμερα με το καλό κατεβαίνουμε την Σκάλα της Τζαβέλαινας, αφού πρώτα γνωρίσουμε το ηρωικό Σούλι. Έτοιμοι λοιπόν για νέες συγκινήσεις.
 
Διαδρομή 3 για τους Δανούς, μέσα από τα μαγικά ελατόδαση της Λαμπανίτσας - Του Γιώργου Μαλαμίδη Διαδρομή 3 για τους Δανούς, μέσα από τα μαγικά ελατόδαση της Λαμπανίτσας - Του Γιώργου Μαλαμίδη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 01, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.