Διαδρομή 4 και ανακεφαλαίωση από την επίσκεψη των Δανών, Η Αρχή έγινε - Του Γιώργου Μαλαμίδη


Η περιπέτειά μας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή στο Σούλι, στη Σκάλα της Τζαβέλαινας και στον Αχέροντα. Αρχικά στο πηγάδια Σουλίου, μπροστά από το βουλευτήριο έμαθαν για την ηρωική αντίσταση των Σουλιωτών απέναντι στον τούρκο κατακτητή και για τον καλόγερο Σαμουήλ. Παρούσα ήταν και η δήμαρχος Σουλίου κυρία Σταυρούλα Μπραϊμη Μπότση που τους πρόσφερε, σε συνεργασία με τις Σουλιώτισσες Παραμυθιάς, παραδοσιακή τυρόπιτα, σπανακόπιτα και μια αναμνηστική τσάντα του δήμου που περιείχε πληροφοριακό υλικό από την περιοχή καθώς και συσκευασία ντόπιας ρίγανης. Την συγκεκριμένη μέρα, το Σούλι κυριολεκτικά έσφυζε από ζωή και σίγουρα σταθήκαμε τυχεροί να παραστούμε στα δοκιμαστικά των εορτών του Σουλίου.
 
Μια σύντομη στάση στον Αγιο Δονάτο όπου απολαύσαμε την απίθανη θέα με φόντο το Κούγκι και το Κάστρο της Κιάφας και αμέσως κινήσαμε για να κατέβουμε την Σκάλα της Τζαβέλαινας. Περπατήσαμε σε ένα μαγικό τοπίο ανάμεσα από άγρια όρη, στο φαράγγι και δίπλα στον μυθικό Αχέροντα.
Τελευταία στάση στις πηγές όπου θαυμάσαμε αυτό το «θαύμα της φύσης», με άφθονο κρυστάλλινο νερό να αναβλύζει από παντού μέσα κυριολεκτικά από το βουνό και το κλασσικό περπάτημα μέσα στο νερό που πραγματικά δημιούργησε τις καλύτερες εντυπώσεις.
Το Σάββατο έλαβε μέρος στα Σύβοτα αποχαιρετιστήριο δείπνο όπου οι φίλοι μας εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις για την περιοχή μας και μου επιφύλασσαν αντίστοιχα «έκπληξη» προσφέροντας μου το λαξευμένο ραβδί με το όνομά μου στα ελληνικά και στα Ρουνικά, την αρχαία γλώσσα των Βίκινγκς. Επέστρεψαν σήμερα στην πατρίδα τους με την υπόσχεση να επιστρέψουν στα ιστορικά μας μονοπάτια, προτείνοντας σε συμπολίτες τους την περιοχή μας ως έναν ιδανικό προορισμό για «περιπατητικές» περιηγήσεις. 
 
Η αρχή λοιπόν έγινε και ένα από τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκε, στον πραγματικό δύσκολο αγώνα προώθησης του ορεινού όγκου της Θεσπρωτίας. Αυτό ήταν το πρώτο οργανωμένο γκρουπ αλλοδαπών που πίστεψαν σε εμάς και που έκλεισαν το πακέτο hiking από το Φθινόπωρο του 2017. Είμαι σίγουρος ότι μετά την επιτυχία του, θα ακολουθήσουν πολυάριθμα άλλα γκρουπ καθώς και άλλες εταιρίες που θα επενδύσουν σε εμάς. Θα ήθελα λοιπόν κλείνοντας να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που συνέλαβαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.
1. Την Folkeferie.dk που πίστεψε στο όραμα και βέβαια την “Ελ Γκρέκο» tours που στάθηκαν άψογοι αρωγοί στην οργάνωση όπως πάντα. Μαρκο και Βαγγέλη σας ευχαριστούμε θερμά.
2. Τον Δήμο Σουλίου για την στήριξη και την αμεσότητα. Σταυρουλα ευχαριστούμε πολύ.
3. Την Sussane που αποτέλεσε μια από τις καλύτερες συνοδηγούς. Sussane you are simply the best!
4. Όλους τους επιχειρηματίες και συλλόγους που πρόβαλαν τοπικά μας προϊόντα με την ευγενή χορηγία τους ( γαλακτοκομείο Μακρή, οινοποιείο Διαμάντη, γαλακτοκομείο Μάστορα, φούρνος Καλογήρου, Φίλοι Μανιταριών Ηλία Ευθυμίου, πολιτιστικός σύλλογος Ελαταριάς, παραδοσιακές πίτες «Σουλιώτισσες»)
5. Τις ταβέρνες όπου φάγαμε για τις ποιοτικές υπηρεσίες τους (Κόκκινο Λιθάρι, Ελεατάν, η Τάβλα, Μπουρνάς)
6.) Το Thespro.gr και το Paramythia Online για την βοήθεια και την προβολή.

Και τέλος όλους εσάς που πιστέψατε σε εμένα, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ καρδίας αληθινά και να κλείσω με την υπόσχεση ότι αυτή ήταν μόνο η αρχή και θα ακολουθήσουν πολλά άλλα. Είναι στο χέρι όλων μας η πρόοδος της Θεσπρωτίας.
Διαδρομή 4 και ανακεφαλαίωση από την επίσκεψη των Δανών, Η Αρχή έγινε - Του Γιώργου Μαλαμίδη Διαδρομή 4 και ανακεφαλαίωση από την επίσκεψη των Δανών, Η Αρχή έγινε - Του Γιώργου Μαλαμίδη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.