Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων



Με τη συμμετοχή 100 ατόμων ολοκληρώθηκε η δράση για τη δωρεάν εξέταση σπίλων που πραγματοποίησε το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τη Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, κα Μαρίνα Σπίροβα. Η δράση υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Εβδομάδας κατά του Καρκίνου του Δέρματος, 7 – 11 Μαΐου 2018.

Μεταξύ των εξεταζόμενων ηλικίας 45 – 65 ετών, εντοπίστηκαν 8 ύποπτα περιστατικά για μελάνωμα, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις εντοπίστηκαν προκαρκινικές αλλοιώσεις και κυτταρικά καρκινώματα καθώς επίσης και άτυποι σπίλοι, για τους οποίους έγινε σύσταση αφαίρεσης. Η χρησιμότητα της εξέτασης είναι αδιαμφισβήτητη καθώς αν η διάγνωση γίνει στο α’ στάδιο ή και νωρίτερα καθιστά το μελάνωμα ιάσιμο.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την κα Μαρίνα Σπίροβα, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο, για τη σημαντική συμβολή της στη δράση αυτή και ενημερώνει τους δημότες πως οι δράσεις συνεχίζονται.

Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων Ηγουμενίτσα: Απολογισμός της δράσης για την εξέταση σπίλων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 06, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.