Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα



Από τις 20 τις 22 Ιουλίου του 2018, με πρωτοβουλία του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" , εκπρόσωποί του με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κ. Σταύρο Μπένο καθώς και μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες "ΑΡΓΩ" μαζί με αντιπροσωπεία του Πολιτιστικού Σωματείου των Βρυξελών "Ελληνικός Κύκλος" επισκέφτηκαν από κοινού τον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων στα πλαίσια της πρώτης δράσης "υιοθεσίας" της "Πολιτιστικής Διαδρομής των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου" .

Στο εν λόγω τριήμερο των επισκέψεων τους, στον αρχαιολογικό χώρο των Γιτάνων, οι αντιπροσωπείες των εν λόγω φορέων ενημερώθηκαν διεξοδικώς, από τις υπεύθυνες αρχαιολόγους κ. Γεωργία Πλιάκου και κ. Βασιλική Λάμπρου για την αναστήλωση του αρχαίου θεάτρου καθώς και για την συνολική πορεία των εργασιών που γίνονται στον εν λόγω χώρο.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" παρουσίασε αναλυτικά στις αντιπροσωπείες των προαναφερθέντων φορέων καθώς και στους υπόλοιπους παρευρισκόμενους τα στάδια που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος και απάντησε στα ερωτήματά τους σχετικά με την οικοδόμηση της Πολιτιστικής Διαδρομής.

Στις εν λόγω εκδηλώσεις παρέστη αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Φιλιατών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Παππά ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του στα μέλη της αποστολής εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την εν λόγω πρωτοβουλία τονίζοντας την σημασία και την συμβολή της στην ανάδειξη ,την ανάπλαση και την αύξηση της τουριστικής επισκεψιμότητας των αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου και ιδιαίτερα αυτού των Γιτάνων που ενδιαφέρει Ιδιαίτερα την περιοχή μας.


Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα Μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων εργαζομένων στις Βρυξέλες επισκέφθηκαν τα Γίτανα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουλίου 27, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.