Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων




Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 29-6-2018 , στην κεντρική πλατεία της Ηγουμενίτσας , η εκδήλωση που οργάνωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων.

Στην εκδήλωση μίλησαν από πλευράς επιστημόνων , ο κ. Θωμάς Φώτσης , ομότιμος Χημικός Μηχανικός , που ανέπτυξε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της έρευνας & εξόρυξης υδρογονανθράκων σε τοπικό επίπεδο και o κ. Σαράντης Δημητριάδης , ομότιμος καθηγητής Γεωλογίας ΑΠΘ , που τόνισε την ασυμβατότητα των εξορύξεων με τη φυσιογνωμία της Ηπείρου .

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας έκρουσαν το κώδωνα του κινδύνου για τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχουν οι εξορύξεις , τόσο στο περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και στις υφιστάμενες δραστηριότητες (πρωτογενή τομέα , τουρισμό) , ενώ έγινε αναφορά και στις πολεμικές εντάσεις που μπορεί να ενσκύψουν στη χώρα μας . Αναφορά έγινε και στην επικινδυνότητα των εξορύξεων , ενώ παρουσιάστηκαν video από ανεπτυγμένες χώρες , όπου ακόμα και εκεί που οι περιβαλλοντικοί όροι τηρούνται , η πράξη έδειξε ότι και ζημιά στο φυσικό περιβάλλον έγινε και ατυχήματα προέκυψαν . Ειδική μνεία έγινε και στην πλέον επικίνδυνη μέθοδο fracking , η οποία δεν έχει αποκλειστεί με νομοθετική ρύθμιση . Επισημάνθηκε τέλος ότι οι συνέπειες αυτές , επ ουδενί δεν αντισταθμίζονται, από τα όποια «οφέλη» υπόσχονται οι εταιρείες και η κυβέρνηση . Ακόμα καταγγέλθηκε η στάση των κυβερνήσεων , τόσο της προηγούμενης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όσο και της τωρινής ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπέγραψαν τις ληστρικές συμβάσεις αλλά και η στάση των δημοτικών αρχών που και στους 3 δήμους της Θεσπρωτίας έδωσαν τις άδειες στις πολυεθνικές-αρπακτικά.

Τα μέλη της Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας κάλεσαν τους πολίτες να οργανωθούν και να αντισταθούν στο σχεδιαζόμενο έγκλημα με τη δημιουργία ενός Πανθεσπρωτικού ,Πανηπειρωτικού , μαζικού ακηδεμόνευτου κινήματος ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων σε Θεσπρωτία , Ήπειρο και Ιόνιο .

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρωτοβουλίες Άρτας και Ιωαννίνων , ενώ τοποθετήθηκαν και συλλογικότητες και πολίτες .

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Θεσπρωτίας Ενάντια στην εξόρυξη υδρογονανθράκων κατά το άνοιγμα της εκδήλωσης απεύθυνε χαιρετισμό και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα των Κερκυραίων ενάντια στον ΧΥΤΑ Λευκίμμης .

ΟΜΑΔΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων Ηγουμενίτσα: Ενημερωτική εκδήλωση για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουλίου 04, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.