Στη Θεσπρωτία ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας


Ο επί 22 χρόνια προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος (Ταξίαρχος), επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας στην Ηγουμενίτσα, όπου τον υποδέχθηκε ο ασυνομικός υποδιευθυντής Φώτης Ντίνης και τέλεσε αγιασμό, ενώ μίλησε ζεστά και εποικοδομητικά στο στελεχιακό δυναμικό της, που "ρούφηξε" τα λόγια του. 
Μεταξύ άλλων τόνισε ότι η Ορθόδοξη παράδοση πολλά έχει να πει στους καιρούς μας. 
Δίνει το παράδειγμα της ασκητικότητας, η οποία δεν έχει να κάνει μόνο με το μέτρο και τη λιτότητα, αλλά και με τη στροφή στον έσω άνθρωπο. 
Δίνει το παράδειγμα του ήθους, που οδηγεί στην προτεραιότητα του συλλογικού, χωρίς την καταπίεση του ατομικού. 
Αλλά δίνει και το παράδειγμα της πίστης, που έχει ως κέντρο της τον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του. 
 
Ο π. Νεκτάριος με το πρόσωπο και τη δράση του φανερώνει τη χαρά και τη χάρη του αυθεντικού ανθρώπου, αυτού ο οποίος αγαπά το Θεό και τον πλησίον. 
Η ευεργετική παρουσία της Εκκλησίας στο δύσκολο έργο του αστυνομικού, διαπιστώθηκε από πολύ παλιά, απ' τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του Σώματος της Χωροφυλακής ( 1833). 
Το γνωρίζει αυτό ο π. Νεκτάριος, που έχει παραδώσει με ταπείνωση το θέλημά του στην αγάπη του Θεού, γιατί βλέπει πως στο καντήλι, στην εικόνα, στο "σταυροκόπημα" βρίσκει ο άνθρωπος το αποκούμπι του.
 Ο π. Νεκτάριος υπηρετεί την αυθεντική κοινωνικότητα, η οποία περνά μέσα από τον τρόπο και το ήθος της προσφοράς. 
Και αυτό το κατορθώνει με το πάτημα στη γη και τη θέαση του ουρανού. 
Με την αρμονία της συμφυΐας ψυχής και σώματος. 


 
Στη Θεσπρωτία ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Στη Θεσπρωτία ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.