Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος


Ένας από τους κορυφαίους καρδιοχειρουργούς στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, είναι ο Θεσπρωτός (από το Βαβούρι Φιλιατών) Γεώργιος Μάκος, διευθυντής του καρδιοχειρουργικού τμήματος του Metropolitan Hospital. 
Αμέτρητοι καρδιοπαθείς πίνουν νερό στ' όνομά του. Όχι μόνο γιατί με τα "μαγικά" χέρια του και τις άρτιες επιστημονικές γνώσεις του τους θεράπευσε, "τη ζωή μου τη χρωστάω στο Μάκο", λένε πολλοί, αλλά και γιατί ένιωσαν στην ασθενούσα καρδιά τους το ανθρωπιστικό άρωμα της δικής του καρδιάς. 
Και ως επιστήμονας, και μάλιστα διακεκριμένος, και ως άνθρωπος, και μάλιστα σπουδαίος, εκεί, που ρίχνει το βάρος είναι το γλυκό άγγιγμα του εσωτερικού γίγνεσθαι του συνανθρώπου. 
Γι' αυτό και κατάφερε να ξεχωρίσει. 
Όταν επικοινωνείς μαζί του σε καθηλώνει όχι το μέγεθος των ιατρικών του επιτευγμάτων και ικανοτήτων, αλλά το μεγαλείο της απλότητας και της σεμνότητάς του. Από παιδί, παρά τις δυσκολίες, δεν έμεινε χωμένος στις γωνίες μιας ρουτινιασμένης, μισοσβησμένης και ξεψυχισμένης ζωής, δεν παρέμεινε εγκλωβισμένος σ' έναν στενό κύκλο, σ' έναν μικρό ορίζοντα, αλλά επεδίωξε το καλύτερο για τον εαυτό του και την κοινωνία. 
Και αυτό το καλύτερο το υπηρετεί καθημερινά, είναι ο μόνιμος προσανατολισμός του. 
Και αξίζει να σημειωθεί πως και αν είναι ένα κλωνάρι, που ξανοίχτηκε πολύ μακριά, δεν αποκολλήθηκε ποτέ από τις ρίζες του δέντρου του. 
Δεν ξεχνά τον τόπο του, αυτός τον κρατά άγρυπνο στις αναμνήσεις από τη ζωή της κούνιας του.


 
Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος Κόσμημα της ιατρικής ο Θεσπρωτός καρδιοχειρουργός Γεώργιος Μάκος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 16, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.