Θεσπρωτία: Ιδιωτική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Πυρόπληκτων


Η ανείπωτη τραγωδία της 23ης Ιουλίου 2018 επιτάσσει όχι μόνο να θρηνήσουμε για τον άδικο χαμό των συμπατριωτών μας αλλά και να προσφέρουμε, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας, την έμπρακτη βοήθειά μας. Να σταθούμε δίπλα στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών, να νοιώθουν ότι τους σκεφτόμαστε όλοι μας, όσο μακριά τους κι αν βρισκόμαστε. Ότι δεν «ξεχαστήκαμε» συνεχίζοντας ανέμελοι τις διακοπές μας.

Είμαστε ο Θωμάς, ο Χρήστος, η Ηρωλένα και η Ελένη, κάτοικοι της ακριτικής Θεσπρωτίας, και πήραμε την πρωτοβουλία να βοηθήσουμε στην συγκέντρωση χρημάτων για τον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοίξει ο Δήμος Πικερμίου-Ραφήνας, ελπίζοντας στην ανταπόκριση των συντοπιτών μας.

Ο τρόπος που σκεφτήκαμε είναι να διαθέσουμε τα βραχιολάκια «Κι εσύ μπορείς! #tryforGreece» και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν να κατατεθούν στον προαναφερόμενο τραπεζικό λογαριασμό.

Ο στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερους συνανθρώπους μας μπορούμε και να προκύψουν ακόμη περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες. Μικρές, μεγάλες, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να καταλάβει ο καθένας μας, ότι όποιες κι αν είναι οι δυνατότητές του, πάντα κάτι μπορεί να προσφέρει. Να έχει αυτό το «Κι εσύ μπορείς!» πάντα στο μυαλό του. Να μην ντρέπεται γιατί δεν είναι «μεγάλο» αυτό που μπορεί. Να κάνει ακόμη κι αυτό το «μικρό». Κι όλα αυτά τα «μικρά» να κάνουν ένα «μεγάλο» που θα μας δίνει την δύναμη να φτιάξουμε αυτή την καλύτερη κοινωνία που όλοι αποζητούμε.

Δεν υπάρχει μόνο ο Ελληνάρας στην Ελλάδα, υπάρχουν κι όλοι αυτοί που χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες προσφέρουν καθημερινά με όποιο τρόπο μπορούν και δεν περιμένουν μια τραγωδία για να εμφανιστούν και να δείξουν το «φιλάνθρωπο» πρόσωπό τους. Αυτοί που μας δίνουν την ελπίδα ότι αυτή η χώρα έχει μέλλον γιατί υπάρχουν ακόμη υγιή κύτταρα στον κοινωνικό ιστό της. Αυτοί που έμπρακτα αποδεικνύουν το «Κι εσύ μπορείς!» αρκεί να το πιστέψουμε και να μην περιμένουμε μοιρολατρικά να αλλάξει κάτι. Αυτοί που μας παρακίνησαν με το παράδειγμά τους και από την θεωρία περάσαμε στην πράξη. Αυτή την «μικρή» που ελπίζουμε να γίνει «μεγάλη».


 
Θεσπρωτία: Ιδιωτική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Πυρόπληκτων Θεσπρωτία: Ιδιωτική Πρωτοβουλία Υποστήριξης Πυρόπληκτων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Αυγούστου 09, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.