Θεσπρωτία: Με επιτυχία η 30η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου

 
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 30η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου στον Τσαμαντά Φιλιατών. Φέτος ήταν η σειρά του Ε.Ο.Σ. Ηγουμενίτσας να φιλοξενήσει την εκδήλωση και παρά το γεγονός ότι ο σύλλογος μετράει μόνο τρία χρόνια ζωής, τα κατάφερε υπέροχα.
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Άρτας όπως κάνει από τα πρώτα χρόνια αυτής της κοινής εκδήλωσης, ήταν παρών με μέλη του για αυτή τη γιορτή της ορειβασίας. Μια εκδήλωση στην οποία δίνεται η ευκαιρία σε παλιούς φίλους ορειβάτες να βρεθούν μεταξύ τους, να θυμηθούν παλιότερες κοινές διαδρομές, εμπειρίες και φυσικά να δημιουργήσουν καινούργιες, να συζητήσουν θέματα που τους απασχολούν, να μιλήσουν για σχολές εκπαίδευσης των μελών τους, αλλά και να πάρουν θέση για θέματα που αφορούν το περιβάλλον μιας και εκεί γίνονται όλες οι δράσεις των συλλόγων. Μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το θέμα της ανάθεσης της επόμενης συνάντησης, η οποία θα γίνει από τον δικό μας σύλλογο. 
Έτσι του χρόνου θα έχουμε την ευκαιρία να φιλοξενήσουμε εμείς τους γείτονες ορειβάτες και να τους δείξουμε τις ομορφιές των δικών μας βουνών. Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου οι ορειβάτες του συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ζέρβα για να αναχωρήσουν για τον Τσαμαντά Φιλιατών. 
Το ταξίδι διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες με μια μικρή στάση και έτσι στις 5:30 περίπου έφτασαν στον προορισμό τους. 
Ακολούθησε η υποδοχή, το καλωσόρισμα των ορειβατών και το στήσιμο των σκηνών για τη διανυκτέρευσή τους. Από τις 19:00 έως τις 20:00 περίπου, ο Σύλλογος Ηγουμενίτσας φρόντισε να κρατήσει παρέα στους ορειβάτες με δρώμενα, όπως τραγούδια από τη χορωδία Ομοσπονδίας Μουργκάνας, ποίηση Μιχάλη Γκανά και συγγραφικά αποσπάσματα από τα έργα των Μιχάλη Γκανά και Σωτήρη Δημητρίου. 
Η επιμέλεια ήταν της Βεατρίκης Τζούρτζου. Μετά την πολιτιστική τροφή, γύρω στις 20:15 ήρθε η σειρά του φαγητού. 
Ο οικοδεσπότης σύλλογος σέρβιρε στην πλατεία του χωριού το φαγητό και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με τους Κολιουσέους και την παρέα τους (χωρίς μικρόφωνα). Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε συμβούλιο των απεσταλμένων του κάθε συλλόγου για τα θέματα ημερήσιας διάταξης. 
Το γλέντι κράτησε μέχρι τις 11:30 – 12:00 όπου οι ορειβάτες αποσύρθηκαν στις σκηνές για ξεκούραση. 
Κυριακή και πρωινό ξύπνημα στις 7:00 για τσάι και ετοιμασία για τις δύο εξορμήσεις που ήταν προγραμματισμένες: 
Η πρώτη πορεία (μικρή) Τσαμαντάς-Διάσελο Χάβου-Τσαμαντάς. 
Ώρες πορείας 4-5 Συνολική απόσταση 12 χλμ . Υψομετρική 650 μ. 
Η δεύτερη πορεία ξεκινούσε από το χωριό Λιάς (Περιβόλι) – Κορυφή Μουργκάνας 1806μ -Λιάς . 
Ώρες πορείας: 8. Συνολική απόσταση 15 χλμ και υψομετρική 1150 μ. 
Γύρω στις 8:00 ξεκίνησε η μεγάλη διαδρομή και στις 8:30 η μικρότερη. Όλα κύλησαν ομαλά και οι δύο ομάδες είχαν επιστρέψει στη βάση τους (Τσαμαντάς ) μέχρι τις 16:30 . 
Η ζέστη μεγάλη αλλά και οι δύο ομάδες ακολούθησαν το πρόγραμμά τους κανονικά και τέλος ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Ηγουμενίτσας για την άψογη πραγματικά διοργάνωση. 
Τους ευχαριστούμε από καρδιάς και υποσχόμαστε του χρόνου να τους προσφέρουμε και εμείς μια εξίσου ενδιαφέρουσα εκδήλωση. 


 
Θεσπρωτία: Με επιτυχία η 30η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου Θεσπρωτία: Με επιτυχία η 30η συνάντηση ορειβατικών συλλόγων Δυτικής Ελλάδος και Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.