Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί που μετέφεραν με τα πόδια 125 κιλά κάνναβης




Στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής-διακίνησης ναρκωτικών ουσιών οργανώθηκε σήμερα στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, οι οποίοι μετέφεραν πεζοί, μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν έξι σάκοι με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -124- κιλών και -790- γραμμαρίων

Επιπρόσθετα, σε βάρος του ενός αλλοδαπού εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Διασυνοριακού Εγκλήματος του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, οδήγησαν στη σύλληψη επτά αλλοδαπών (ηλικίας 22, 24, 23, 24, 22, 21 και 26 ετών), οι οποίοι κατηγορούνται για τα αδικήματα της εισαγωγής, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών καθώς και της παράνομης εισόδου στη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την αποτροπή της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, χθες (29-09-2018) το βράδυ, συνελήφθησαν στη Δριμίτσα Θεσπρωτίας, οι επτά προαναφερόμενοι.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν οι παραπάνω αλλοδαποί, οι έξι εκ των οποίων μετέφεραν πεζοί (6) ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν (111) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -124- κιλών και -790- γραμμαρίων, ενώ ο 22χρονος λειτουργούσε ως προπομπός, υποδεικνύοντας το δρομολόγιο και συντονίζοντας τη μεταφορά των ναρκωτικών, με σκοπό την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων των παραπάνω αλλοδαπών, εξακριβώθηκε ότι σε βάρος του 22χρονου, εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λαμίας, ποινής φυλάκισης (6) μηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής καθώς και μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά καθώς και τέσσερα κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί που μετέφεραν με τα πόδια 125 κιλά κάνναβης Θεσπρωτία: Συνελήφθησαν 7 αλλοδαποί που μετέφεραν με τα πόδια 125 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.