«Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής



Για την «Συμφωνία των Πρεσπών» ελέχθησαν και εγράφησαν πολλά και, ασφαλώς, στο μέλλον θα ακολουθήσουν περισσότερα.
Είναι, πλέον, γεγονός ότι οι σημερινοί Κυβερνήτες μας παρέδωσαν συνειδητά το Όνομα της Μακεδονίας με αναγνώριση ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Μακεδονικού Έθνους και ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ Μακεδονικής Γλώσσας. Και ακόμη «τόνωσαν» την ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΗ ρητορική του γειτονικού Κρατιδίου, αφού η «ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» θα είναι Κράτος και η δική μας (Νότια;) Μακεδονία θα είναι μια επαρχία του Ελληνικού Κράτους, με ό,τι αυτό σημαίνει και ο «νοών νοείτω»!
Ο λόγος της παρούσης παρέμβασής μου δεν είναι για να προστεθεί ένα ακόμη κείμενο για την Ανθελληνική και επονείδιστη «Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά για να καταθέσω μια άποψη, που οι σημερινοί Κυβερνήτες τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια ούτε που την σκέφθηκαν.
Σαφέστατα η «Συμφωνία των Πρεσπών» πλαστογραφεί την Ιστορία και βλάπτει τον Ελληνισμό, αλλά ούτε και τους Σκοπιανούς και τους Λαούς της Βαλκανικής ΟΦΕΛΕΙ!
Θα προσπαθήσω να δώσω εξηγήσεις για την άποψή μου αυτή.
Συμβαίνει να έχω από παλαιά «κάποια» σχέση με το «Μακεδονική». Το 1964, φοιτητής των πολιτικών επιστημών πήρα την εντολή από τον καθηγητή μου του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου, αειμνήστου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΕΝΕΚΙΔΗ, να συγγράψω μια Μελέτη – Διατριβή με θέμα: «Το Μακεδονικό Χθες – Σήμερα – Αύριο». Έτρεξα σε διάφορες πηγές και σε διακεκριμένους πολιτικούς της εποχής και ολοκλήρωσα την εργασία μου. Όταν ο Καθηγητής μου ανάγνωσε την εργασία μου, μου είπε: «Το πόνημά σου είναι πολύ καλό, παρ’ ότι εγώ διαφωνώ με τις απόψεις σου». Στην ερώτησή μου γιατί διαφωνείτε κύριε Καθηγητά, έλαβα την ακόλουθη απάντηση: «Εγώ νεαρέ μου, είμαι Κομμουνιστής και δεν βλέπω το θέμα αυτό Εθνικά, αλλά το βλέπω Διεθνιστικά και το Κόμμα μου έχει τοποθετηθεί με σαφήνεια τόσο στην Απόφαση του 5ου Συνεδρίου της Γ’ Διεθνούς το 1924 και της 5ης Ολομέλειας της 31/1/1949, όσο και με το «Πλαστόν» (!) Σύμφωνο του Πετριτσίου της 12η Ιούλη το 1943, που στηρίζουν την Ίδρυση της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» που θα περιλαμβάνει την Βουλγαρική, την Σκοπιανική, την Σερβική, την Αλβανική και την Ελληνική – μέχρι τον Όλυμπο – Μακεδονία, καθώς και την νήσο Θάσο, σύμφωνα με την Διακήρυξη, της 20ης Ιουλίου 1903, του ILIDEΝ”. (Παρενθετικά σημειώνω ότι πρόκειται για το όνομα, που πρότεινε ο πονηρός Ζάεφ στον ανιστόρητο Πρωθυπουργό μας, που όταν άκουσε αυτό το όνομα είπε: Σαν καλό ακούγεται, αλλά ας ρωτήσω και την Αθήνα, που τα άξια στελέχη του Υπουργείου των Εξωτερικών του είπαν: «Δεν υπάρχει χειρότερο για την Ελλάδα όνομα από το ILIDEN!)
Από την αναφορά όλων των ανωτέρω σαφέστατα προκύπτει ότι οι Τσιπρο-Κοτζιάδες ανερυθρίαστα, ερυθροί όντες, υλοποίησαν ένα τμήμα του «Σχεδιασμού» των ιδεολογικών τους προγόνων.
Η σημερινή χώρα των Σκοπίων (FYROM) είναι ένα δημιούργημα του Αρχηγού των Παρτιζάνων – Κομμουνιστών, του Σερβο-Κροάτη Γιόσιπ (Ιωσήφ) Μπρόζ – Τιτο, που μια από τις Γιουγκοσλάβικες Επαρχίες (Banovines) ονόμασε «Δημοκρατία της Μακεδονίας» το 1944. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει ένα προγεφύρωμα για την έξοδο της Γιουγκοσλαβίας στο Αιγαίο Πέλαγος. Άλλωστε δεν έκρυβε τις «επεκτατικές» του προθέσεις, που με «όχημα» αυτήν την Μακεδονία θα διεκδικούσε και την Ελληνική Μακεδονία. Μάλιστα τον Μάρτιο του 1961 στην εφημερίδα του Βελιγραδίου «Μπόρμπα» είχε δηλώσει: «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν δούμε ενσωματωμένη στην Δημοκρατία της Μακεδονίας και την EGESKA MAKEDONIZA – Μακεδονία του Αιγαίου».
Κατ’ αυτόν τον τρόπο μια περιοχή, που, τόσο, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας όσο και στα χρόνια του Σέρβικου Βασιλείου, 600 χρόνια περίπου, ελέγετο VARDASKA, από τον 2ο (μετά τον Έβρο) ποταμό της Βαλκανικής, Βαρδάρη, που με τους πολλούς και μεγάλους παραποτάμους του, διατρέχει ολόκληρη την Χώρα, ονομάσθηκε «Δημοκρατία της Μακεδονίας».
Η σκοπιμότητα του Γιογκοσλάβου Ηγέτη ΓΙΟΣΙΠ ΜΠΡΟΖ (ΤΙΤΟ) αγνόησε τις διάφορες Εθνότητες, που κατοικούσαν και κατοικούν και σήμερα σ’ αυτήν την περιοχή και σαφέστατα, δεν έχουν καμιά σχέση με τους Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου. Μάλιστα ο Αντιπρόεδρος του «ΤΙΤΟ» και πρώτος Πρόεδρος της FYROM Κύρο Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει: «Δεν έχουμε καμιά σχέση με τους Μακεδόνες του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου. Είμαστε Σλάβοι, που οι προγονοί μας ήρθαν τον 6ο μ.Χ. αιώνα στην περιοχή»¨.
Αξίζει να γίνει μια αναφορά στην τελευταία Απογραφή πληθυσμού στην Σκοπιανή Χώρα, που με δήλωση των πολιτών έχει και εθνολογικά στοιχεία.
Στην Σκοπιανή Χώρα κατοικούν 2.022.547 κάτοικοι που ξεχωρίζουν ως εξής:
1.Σλαβομακεδόνες 1.297.981 64%
2.Αλβανοί 509.682 25,2%
3.Τούρκοι 77.959 3,9%
4.Ρομά (Αθίγγανοι) 53.879 2,7%
5.Σέρβοι 35.937 1,8%
6.Βόσνιοι 17.018 0,8%
7.Βλάχοι 9.695 0,5%
8.Μη δηλώσαντες Εθνικότητα 20.993 0,1%
Είναι αναγκαίο να αναφερθεί ότι στην «κατηγορία» Σλαβομακεδόνες συμπεριλαμβάνονται:
Α. Οι επιζώντες Έλληνεςκαι οι απόγονοι αυτών του Δ.Σ.Ε.
Β. Οι 250.000 Βλαχόφωνοι Έλληνες, που το καθεστώς Γκλιγκόρωφ ανάγκασε να εκσαβίσουν τα ονόματά τους. (Χαρακτηριστική είναι η φράση του εξαίρετου συμπολιτή μας (Βλάχου Κ. Χάρη Μίχα, που λέει: «Οι δικοί μας Βλάχοι») στο Μοναστήρι (Μπίτωλα) και στην Στρούγκα το βράδυ εκοιμήθηκαν Έλληνες και το πρωί ξύπνησαν Σλάβοι»!
Άλλωστε και ο Γκλιγκόρωφ είχε παραδεχθεί ότι στην Χώρα του ζούσαν 100.00 Έλληνες! Η δήλωση είναι καταχωρημένη στην Τσεχική Εφημείδα CESNY DENIK τον Ιούνιο του 1992.
Επίσης στην «κατηγορία» των Σλαβομακεδόνων θα πρέπει να συμπεριληφθούν και 130.000 πολίτες Βουλγαρικής καταγωγής. Άλλωστε μετά την είσοδο της Βουλγαρίας στην Ε.Ε. περίπου 83.000 Σκοπιανοί δηλώνοντας την Βουλγαρική καταγωγή τους εφοδιάσθηκαν με Διαβατήρια Βουλγαρίας και κυκλοφορούν ως πολίτες της Ε.Ε.
Όλα τα ανωτέρω στοιχεία δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση και αποδεικνύουν το γεγονός ότι μόνο οι Σλαβομακεδόνες ενδιαφέρονται για όνομα με την λέξη Μακεδονία, αφού από το 1944 προσπαθούν με πλαστογράφηση της ιστορίας να γίνουν κληρονόμοι του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, που είναι ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Όλες οι άλλες Εθνότητες της Σκοπιανής Χώρας σκέπτονται τις δικές τους πατρίδες και τα δικά τους Έθνη, που σε ώρες έξαρσης των Εθνικισμών στην περιοχή, θα ξεσπάσει θύελλα και καταιγίδα με απρόβλεπτες συνέπειες. Άλλωστε δεν είναι μακριά το 2001, που απεφεύχθη η αλληλοσφαγή Αλβανών και Σλαβομακεδόνων με παρέμβαση ΝΑΤΟ και Ε.Ε.!
Και κανείς δεν πρέπει να παραβλέπει την αναθέρμανση του Αλβανικού πόθου για Δημιουργία της «Ιλλυρικής Δημοκρατίας» με ιδιαίτερη έξαρση στο Τέτοβο, Γκόστιβαρ, Κίτσεβο, Στρούγκα, Κουμαναβο κ.λ.π.
Αυτά είναι πραγματικότητες, που ο Ανθέλληνας και Ανίκανος «Μεσολαβητής» του ΟΗΕ κ. Μάθιου Νίμιτς επί 24 χρόνια δεν μπόρεσε να αντιληφθεί.
Και όταν οι «Μητέρες πατρίδες» των Εθνοτήτων της Σκοπιανής Χώρας θα θελήσουν να «παίξουν τα δικά τους χαρτιά» οι εθνότητες θα ευρεθούν στα χαρακώματα. Η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» είναι μόνο επιθυμία των Σλαβομακεδόνων και εξοργίζει όλους τους άλλους, που δεν δέχονται να αλλάξουν τα δικά τους ονόματα και να ονομασθούν «Μακεδόνες».
Αλήθεια διερωτώμεθα: Ο Πανάχριστος «Διαμεσολαβητής, κ. Μάθιου Νίμιτς στα 24 χρόνια (του δωρεάν τουρισμού του!) βρήκε κάποιον Αλβανό, Τούρκο, Ρομά, Σέρβο, Βόσνιο, Βλάχο, που θέλησε να αλλάξει το όνομά του και να ονομασθεί Μακεδόνας; Δεν αμφιβάλλουμε απλώς. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν βρήκε ούτε ΕΝΑΝ! Άλλωστε μόνο με την ηγεσία των Σλαβομακεδόνων επικοινωνούσε και «περνούσε ωραία»!
Η Σκοπιανή Χώρα χρειάζεται ένα όνομα, που να ενώνει τους κατοίκους της και όχι να καλλιεργεί τον «Μεγαλοϊδεατισμό» μιας φυλής, των Σλάβων και είχε αυτή η χώρα μια ονομασία κάποιων εκατοντάδων ετών, λεγόμενη VARDASKA. 
Σ’ αυτήν την ονομασία έπρεπε να συμφωνήσουν όσοι είχαν χρέος και θέληση να λύσουν το Ονοματολογικό πρόβλημα των Σκοπίων. Και ακόμη εάν ήθελαν να ανατρέξουν στο μακρινό παρελθόν του τόπου αυτού υπήρχαν διαδοχικά οι ονομασίες Παιονία, Δαρδανία και Σκλαβηνία, σύμφωνα με πολλούς Αρχαίους Συγγραφείς.
Όλα αυτά – πρωτίστως – τα παραβλέπει η Κυβέρνηση του κ. Ζοραν Ζαεφ, με τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Νικολά Ντιμιτρώφ, που ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος του Υπερεθνικιστή και ουτοπιστή Νικολά Γκρουέφσκυ.
Και με ένα απατηλό ερώτημα η Κυβέρνηση Ζαέφ καλεί τους πολίτες να ψηφίσουν ΝΑΙ ή ΟΧΙ: «Είστε υπέρ της Ένταξης στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι την Συμφωνία με την Ελλάδα;»
Δηλαδή οι Κυβερνήτες στα Σκόπια δεν τολμούν να αναφέρουν την ονομασία στο ερώτημα του Δημοψηφίσματος, καθ’ όσον πολύ καλά γνωρίζουν ότι αυτό δεν συγκινεί τις Εθνότητες που κατοικούν στην Χώρα. Προτάσσουν τους Ευρω-Ατλαντικούς θεσμούς, από τους οποίους προσδοκούν την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του Λαού και την έξοδο της Χώρας από την απομόνωση. Με αυτό το «ψεύτικο» ερώτημα ελπίζουν να πετύχουν θετικό αποτέλεσμα στο Δημοψήφισμα της 30 Σεπτεμβρίου.
Και ενώ οι περισσότερες Δημοσκοπήσεις προβλέπουν «θετικό αποτέλεσμα» οι Κυβερνήτες στα Σκόπια ανησυχούν και υποδέχονται με τιμές στην Χώρα τους Καγκελαρίους της Γερμανίας και της Αυστρίας (Μέρκελ και Κούρτς) και προκαλούν παρακλητικά τις Δηλώσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ (Τράμπ, Γ. Γραμματέας ΝΑΤΟ) για να πείσουν τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες και να δώσουν θετική ψήφο.
Αλλά όταν εξασφαλισθεί το Ευρω-Ατλαντικό μέλλον της Σκοπιανής Χώρας, τότε οι διάφορες Εθνότητες θα αρχίσουν να σκέπτονται τις «πατρίδες» των με ότι, αυτό σημαίνει. Και σαφώς σημαίνει ΕΝΔΟ-ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ Σπαραγμούς και ΔΙΑΛΥΣΗ αυτής της Τεχνικής Κρατικής Οντότητας.
Είναι, περισσότερο από βέβαιο, ότι η προκριθείσα ονομασία, πέραν της ΜΟΝΙΜΗΣ και ΣΤΑΘΕΡΗΣ αντιδικίας με την Ελλάδα θα φέρει και την ΑΥΤΟΔΙΑΛΥΣΗ του γειτονικού Κρατιδίου.
Δεν διεκδικώ ιδιότητα «προφήτη», αλλά τα στοιχεία της πολιτικής ανάλυσης με βεβαιώνουν ότι σε βάθος – κάποιου – χρόνου (πόσου; Άγνωστο!) όλοι οι γείτονες των Σκοπίων θα πάρουν ό,τι τους ανήκει και η «Β Μακεδονία» θα παραμείνει ως οντότητα σε μια μικρή περιοχή πέριξ των Σκοπίων, αν δεν ενσωματωθεί στην Βουλγαρία!
ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ


«Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής «Συμφωνία των Πρεσπών» - Με τεκμηρίωση ... ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ - Γράφει ο ο κ. Ηλίας Βεζδρεβάνης, τ.Βουλευτής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.