Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα



Ύστερα από τη διεξοδική ενημέρωση που μου παρείχε πρόσφατα ο Διοικητής του νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης, διαπίστωσα την πραγματική εικόνα της λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος που δεν είναι αυτή η οποία αποτυπώνεται στα κείμενά μου, που δημοσιεύτηκαν στις 17.03.2017, στις 30.05.2017, στις 08.09.2017 και στις 13.09.2017 στον ιστότοπο «Thespro.gr».

Με την καλή πίστη , που από την αρχή είχα, αποδέχτηκα τις διευκρινίσεις του κ. Σπύρου Δερδεμέζη, αναγνωρίζοντας ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της Θεσπρωτίας βαίνουν διαρκώς βελτιούμενες τα τελευταία χρόνια και, παρά την πολύχρονη οικονομική κρίση που ταλαιπωρεί τη χώρα μας, ο ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός αναβαθμίζεται και η ποιότητα της περίθαλψης που παρέχει το Νοσοκομείο βελτιώνεται.

Κατόπιν τούτου, δεν έχω δυσκολία να αναγνωρίσω ότι τα στοιχεία τα οποία άντλησα από καταγγελίες εργαζομένων στο Νοσοκομείο και από τον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο περί προμήθειας από το νοσοκομείο κινέζικου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού με αδιαφανείς διαδικασίες, δεν επιβεβαιώθηκαν από όσα μου ετέθησαν υπόψη εκ μέρους της Διοίκησης.

Από νεότερη, εξάλλου, έρευνα που έκανα προέκυψε ότι ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκε το νοσοκομείο τα τελευταία (τουλάχιστον) τρία χρόνια προέρχεται, στην πλειονότητά του, από ευρωπαϊκές και αμερικάνικες εταιρίες εγνωσμένου κύρους, καθώς και ότι η διαδικασία προμήθειας από χρηματικές δωρεές ιδιώτη, έγινε από εκπρόσωπο της οικογένειας του δωρητή.

Ως εκ τούτου, όσα περί του αντιθέτου κυκλοφορούσαν στο νοσοκομείο και μου καταγγέλθηκαν, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι, ενδεχομένως , προϊόν κακής πληροφόρησης, γεγονός για το οποίο εκφράζω τη λύπη μου.

Σε κάθε περίπτωση, διαβεβαίωσα τον κ. Διοικητή του νοσοκομείου ότι τα δημοσιεύματά μου δεν έκρυβαν κανενός είδους σκοπιμότητα και δεν υπήρχε η παραμικρή πρόθεση να θίξω την τιμή και την υπόληψή του, ενώ του εξέφρασα τον σεβασμό μου στην επιστημονική επάρκεια και στην ικανότητα διοίκησης που έδειξε τα πέντε χρόνια που προΐσταται του Νοσοκομείου. Πολύ περισσότερο, ξεκαθάρισα ότι δεν είχα πρόθεση να αμφισβητήσω την υψηλή ποιότητα και την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρει το άξιο –ιατρονοσηλευτικό και διοικητικό- προσωπικό του Νοσοκομείου Φιλιατών, όπως γνωρίζω από πρώτο χέρι , καθώς έχω υπάρξει νοσηλευόμενός του και έχω πολλές φορές επαινέσει δημοσίως.

Επίσης διαβεβαίωσα τον κ. Δερδεμέζη ότι θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία έτσι ώστε σε τυχόν μελλοντικές δημοσιεύσεις μου σχετικά με το Νοσοκομείο Φιλιατών να καταχωρείται και η άποψη της Διοίκησης του Νοσοκομείου.

Κατέστησα, επίσης σαφές στον κ. Διοικητή , ότι μοναδικό κίνητρό μου για τη δημοσιότητα , που στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, έχω δώσει διαχρονικά στα ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Φιλιατών, με το οποίο είμαι συναισθηματικά δεμένος, είναι το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η άδολη αγάπη που τρέφω για την πονεμένη και παραμελημένη Θεσπρωτία και τους ανθρώπους της.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία 
Ηγουμενίτσα 28 Σεπτεμβρίου 2018 
Πέτρος Θεολ. Μίντζας

Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα Το ενδιαφέρον μου για το Νοσοκομείο Φιλιατών και οι διαβεβαιώσεις του κ. Δερδεμέζη - Δήλωση, επιστολή του Πέτρου Μίντζα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.