Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management




Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει ως εταίρος στο έργο Eco-Management, “Η γνώση του χθες, τεχνογνωσία του αύριο”, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus +.

Στόχος του έργου είναι η συνεργασία των έμπειρων τεχνιτών με τους πολίτες, κυρίως με τους νέους, με το πλατύ κοινό και τους τοπικούς φορείς για την ανάπτυξη εργαλείων ώστε να εξασφαλιστούν οι καλύτερες πρακτικές μετάδοσης των γνώσεων.

Στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων, πραγματοποιείται στο Δήμο Ζαγορίου (που έχει οριστεί ως περιοχή παρέμβασης του έργου) από τις 24 έως και 28 Σεπτεμβρίου 2018, διακρατική συνάντηση εργασίας, με τη συμμετοχή των συντονιστών-εταίρων του έργου και συγκεκριμένα των φορέων, Alpes de Lumiere (Γαλλία) – Επικεφαλής Εταίρος, του EuroKoncept 21 (Σλοβακία), Celavu Initiative (Κορσική), Red2Red (Ισπανία) και Gatehouse Initiative (Σκωτία).

Η διακρατική συνάντηση εργασίας αφορά την ανάπτυξη παλιών τεχνικών και γνώσεων που συνδέονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισης του «τοπίου» καθώς και τη μετάδοση των γνώσεων αυτών από γενιά σε γενιά.


Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, συμμετέχει στο έργο Eco-Management Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.