Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο




Δεκατρείς τουριστικοί πράκτορες από τη Γερμανία πραγματοποίησαν ταξίδι εξοικείωσης στην Ήπειρο, ύστερα από αίτημα του Μη Κερδοσκοπικού Ιδρύματος Willy Scharnow Stiftung für Touristik και με τη συνεργασία του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. στη Γερμανία.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα, έχει στόχο την εκπαίδευση και την επιμόρφωση των εργαζομένων σε ταξιδιωτικά γραφεία ή και τουριστικούς οργανισμούς της χώρας. Για τον λόγο αυτό πραγματοποιεί κάθε χρόνο σεμινάρια και εκπαιδευτικά ταξίδια σε διάφορες χώρες. Στην Ελλάδα έχουν προηγηθεί ανάλογα ταξίδια σε Αθήνα, Κρήτη, Κω, Καβάλα/Θάσο, Θεσσαλονίκη και Πελοπόννησο.

Οι Γερμανοί tour operators επικέντρωσαν το ενδιαφέρον τους σε επιλεγμένα αξιοθέατα, αλλά και σε περιοχές των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων που ενδείκνυται για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, επισκεπτόμενοι αρχαιολογικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά μνημεία, περιπατητικές και φυσιολατρικές διαδρομές, τοποθεσίες για σπορ, όπως ράφτινγκ και πήραν «γεύση» από την πλούσια ηπειρωτική γαστρονομία.

Την Τρίτη, οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι, συνοδευόμενοι από την προϊσταμένη του Τμήματος Τουρισμού κ. Ιουλία Μαρκούλα, επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη στον οποίο και εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία και το επίπεδο ξενάγησης και ενημέρωσης που είχαν. Στα θετικά της συνάντησης καταγράφονται οι θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τη φύση της Ηπείρου και τις πολλαπλές δυνατότητες επιλογών που μπορεί να έχει ένας Γερμανός επισκέπτης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το ζήτημα της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης των Ιωαννίνων με πόλη της Γερμανίας, ενώ θετικά αποτίμησαν και την παρουσία της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις που γίνονται σε πόλεις της Γερμανίας.

Ο Περιφερειάρχης στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις ευοίωνες προοπτικές που έχουν ανοιχθεί για τον τουρισμό της Ηπείρου και τα τοπικά της προϊόντα μέσω της προβολής τους στη Γερμανική αγορά, που είναι ένας από τους βασικούς στόχους της Περιφέρειας, προσθέτοντας ότι ο μεγάλος αριθμός των απόδημων Ηπειρωτών στη Γερμανία αποτελεί μια επιπλέον εστία «διαφήμισης» για την περιοχή μας.

Τη Γερμανική αποστολή συνάντησε και φιλοξένησε στην Πρέβεζα ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για την Τουριστική Ανάπτυξη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε και τα εξής:

«Συνεχίζουμε αδιάλειπτα να προωθούμε την Ήπειρο φιλοξενώντας δημοσιογράφους και tour operators από το εξωτερικό σε μια διαρκή προσπάθεια να εξασφαλίσουμε δημοσιότητα αλλά και άμεσα συμβόλαια για μια καλύτερη επόμενη τουριστική σεζόν.

Αυτή τη φορά ξεναγούμε Γερμανούς tour operators αποσκοπώντας να ενισχύσουμε μια παραδοσιακή τουριστική αγορά που έχει πολλά να προσφέρει στην Ήπειρο. Οι επαφές και οι φιλοξενίες αυτές, όπως έχω πει πολλές φορές, είναι προωθητικές ενέργειες με ελάχιστο ή μηδενικό κόστος , αλλά με τεράστια ανταπόδοση είτε με την ακριβή δημοσιότητα που εξασφαλίζουμε δωρεάν είτε με τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για την άμεση ενίσχυση του τουρισμού στην περιοχή μας».


Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο Γερμανοί tour operators επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 20, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.