Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας




Προς : Τους Δ/ντες του έντυπου τύπου του Νομού Θεσπρωτίας

Κ. Διευθυντά ,

παρήλθαν έξι μήνες από την μεταστέγαση των πρώην Κέντρου Υγείας (Κ.Υ.) και Μονάδας Υγείας (Μ.Υ.) Ηγουμενίτσας και την φιλοξενία τους στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π .) στην Νέα Σελεύκεια και την λειτουργία τους με ενιαία μορφή σαν Κ.Υ Ηγουμενίτσας.

Με σκοπό την ενημέρωση συμπολιτών μας και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους ζητούμε την φιλοξενία σας με την δημοσίευση στην έγκριτη εφημερίδα σας αυτής της ενημέρωσης :

Το Κέντρο Υγείας δέχεται και εξυπηρετεί τους ασθενείς κατόπιν ραντεβού όπως ακριβώς συνέβαινε και στην πρώην Μ.Υ.

Για να κλείσει κάποιος ραντεβού τηλεφωνεί στο : 26650 29142.

Το σύστημα των ραντεβού εφαρμόσθηκε για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσερχόμενων που πλέον οι ίδιοι επιλέγουν τον χρόνο προσέλευσης τους και εξυπηρετούνται άμεσα .

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο ιατρός χρειάζεται να αφιερώσει περισσότερο από τον προκαθορισμένο από τα ραντεβού χρόνο για την επίλυση του προβλήματος κάποιου ασθενούς , άλλοτε το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης παρουσιάζει δυσλειτουργία ή ο ιατρός αντιμετωπίζει άλλο έκτακτο περιστατικό που δυνατόν να προέκυψε , αυτά θα έχουν ως φυσική συνέπεια μικρή καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των επομένων ασθενών , πιστεύουμε ότι αυτό γίνεται κατανοητό από αυτούς και δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται .

Ραντεβού κλείνουν οι ασθενείς ανεξάρτητα εάν χρειάζονται ιατρική εξέταση , συνταγογράφηση κάποιου φαρμάκου ή αναγραφή παραπεμπτικού για εκτέλεση παρακλινικής εξέτασης .

Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μειωθεί ο χρόνος αναμονής για το κλείσιμο κάποιου ραντεβού, λόγω όμως της αυξημένης ζήτησης σήμερα απέχουμε από τον επιθυμητό . Ευελπιστούμε στην πορεία να μειωθούν οι χρόνοι με διορθωτικές κινήσεις εκ μέρους μας .

Συμπληρωματικά στον Δήμο Ηγουμενίτσας λειτουργούν τα περιφερειακά ιατρεία (Πρώην Αγροτικά Ιατρεία ) Παραποτάμου , Καστρίου , Πλαταριάς, Συβότων και το Κ.Υ Μαργαριτίου και παρακαλούμε τους κατοίκους των περιοχών αυτών να απευθύνονται εκεί πρώτα για την λήψη υπηρεσιών υγείας ,έτσι θα συμβάλουν στην αποσυμφόρηση του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας και θα μειωθούν οι χρόνοι αναμονής για ραντεβού σε αυτό .

Οι ειδικότητες των ιατρών που σήμερα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κ.Υ. Ηγουμενίτσας είναι : Παθολόγοι, Γενικοί ιατροί , Παιδίατροι ,Καρδιολόγος ,Ορθοπεδικός , Ουρολόγος ,Δερματολόγος , Ακτινολόγος και Βιοπαθολόγος (Μικροβιολόγος )

Τα έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται και εξυπηρετούνται χωρίς ραντεβού 24 ώρες το 24ωρο στον ίδιο χώρο (Τ.Ε.Π.).

Σύντομα το Τ.Ε.Π. με τις προσλήψεις και νέων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων που είναι ήδη σε εξέλιξη (Αναισθησιολόγος , Χειρουργός , Ορθοπεδικός , Παθολόγος , και Καρδιολόγος ) , το άνοιγμα των χειρουργείων του για έκτακτα περιστατικά και την συμπαράσταση του Γ.Ν. Φιλιατών προς το οποίο λειτουργεί συμπληρωματικά θα είναι σε θέση να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας .

Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία.

Με εξουσιοδότηση της 6ης Υ.ΠΕ
Ο Αναπληρωτής Συντονιστής
Κέντρου Υγείας
Σεγγούνης Απόστολος


Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Ενημέρωση από το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.