• Επικαιρότητα

  1η έκθεση ορθόδοξου παιδικού βιβλίου θα γίνει στην Ήπειρο


  Η 1η έκθεση ορθόδοξου παιδικού βιβλίου στην Ήπειρο θα γίνει στα Γιάννινα από τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο "Ο Απόστολος Παύλος". Θα εγκαινιαστεί την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 5 με 8 το απόγευμα και Σαββατοκύριακα 11 με 2 το πρωί και 5 με 7 το απόγευμα). 
  Τα παιδικά βιβλία με χριστιανικό περιεχόμενο έρχεται ως μια δημιουργική και ωφέλιμη αντίσταση σε όλη αυτή τη σάπια κατάσταση της σύγχρονης περιόδου, όπου βλάπτεται και καταστρέφεται με διάφορους τρόπους η ψυχή των παιδιών. 
  Η διατήρηση και η εξύψωση της παιδικής αγνότητας, μέσα από το περιεχόμενο των ορθόδοξων για παιδιά βιβλίων, είναι μια ελπίδα για το μέλλον. 
  Οι καιροί άλλαξαν και τώρα ένα πνεύμα σχεδόν παρανοϊκό χαρακτηρίζει την ανθρώπινη ζωή. 
  Οι αξίες υποχώρησαν και η πνευματική σύγχυση είναι, ανάμεσα στ΄ άλλα, χαρακτηριστικό γνώρισμα των καιρών μας. Επικρατεί σήμερα η επικίνδυνη αντίληψη ότι κάθε νέο και πιο εξωφρενικό στοιχείο είναι προοδευτικό και κάθε δυσαρέσκεια σε νεωτερισμούς είναι έλλειψη προόδου. 
  Έτσι τα ορθόδοξα βιβλία, με το κατάλληλο περιεχόμενο, βοηθάνε τα παιδιά, να μην παρασυρθούν και αυτά από τους ανέμους της εποχής, ή, μάλλον, από τους ανεμοστρόβιλους της πνευματικής Σαχάρας. 
  Τα ορθόδοξα παιδικά βιβλία είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα, γιατί ενώνουν την πίστη με τις τρυφερές καρδιές των παιδιών, την αλυσίδα των αγίων με το παρόν και το μέλλον των βλασταριών, σε μια αλληλουχία αληθινών βιωμάτων, όπου η τωρινή ζήση βρίσκει μέσο για να φωτιστεί και να πλουτίσει και να μεστώσει. 
  Τα ορθόδοξα βιβλία είναι κι ένα πολύτιμο εργαλείο, που βοηθά το παιδί να γνωρίσει ηθικούς κόσμους, αλλά ταυτόχρονα μπορούν και παρέχουν απλουστευμένα μοντέλα, ώστε ο μικρός αναγνώστης να αναπτύξει τις ψυχικές δεξιότητες, που θα τον βοηθούν να ερμηνεύει τόσο τον κόσμο γύρω του, όσο και συμβάντα του άμεσου περιβάλλοντός του, που φαντάζουν, μερικές φορές, περίπλοκα. 
  Από τις ορθόδοξες εμπειρίες τα παιδιά μπορούν να οδηγηθούν σε ανυψωτικές καταστάσεις. 
  Παράλληλα, μέσω του βιβλίου προσφέρονται στους μικρούς αναγνώστες γνώσεις για τον κόσμο, στάσεις ζωής, αξίες και ευαισθητοποίηση σε πολλά θέματα, που είναι δύσκολο να προσεγγιστούν διαφορετικά. 
  Η χριστιανική λογοτεχνία δημιουργεί πρότυπα και σκιαγραφεί πρόσωπα της πίστης, βοηθώντας έτσι τα παιδιά να διαμορφώσουν με βιωματικό τρόπο ηθικά και αισθητικά κριτήρια.


   

  Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad