• Επικαιρότητα

  Μετ’ εμποδίων στην Εγνατία, αλυσίδες στο Μέτσοβο, συνεχίζεται η σφοδρή χιονόπτωση


  Σκηνές… απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν για μία ακόμη φορά στο Μέτσοβο, όπου εκατοντάδες οδηγοί αυτοκινήτων θέλησαν να εκδράμουν για την Κυριακάτικη απόλαυση στα χιόνια, όμως ελάχιστοι απ’ αυτούς είχαν την πρόνοια να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. 
  Από το μεσημέρι και μετά και ενώ η χιονόπτωση συνεχίζονταν, καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στην κίνηση, αφού τα αυτοκίνητα «κόλλησαν» στο χιόνι. 
  Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα από το Μαλακάσι μέχρι το Μέτσοβο.

  Ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της χώρας για λίγη ώρα έκλεισε, ενώ χρειάστηκε να συνδράμουν και μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στο έργο του αποχιονισμού.

  Από νωρίς το μεσημέρι η κίνηση των φορτηγών και των βαρέων οχημάτων έχει διακοπεί καθώς σταθμεύονται στην περιοχή της Μπάφρας και καλό θα είναι όποιος θέλει να ταξιδέψει να επικοινωνεί πρώτα με την Τροχαία.

  Η Πολιτική Προστασία έκανε τιτάνια προσπάθεια αποχιονίζοντας συνεχώς με μηχανήματα τους κεντρικούς δρόμους του Μετσόβου και τον χώρο της πλατείας, ενώ η Τροχαία χρειάστηκε να διακόψει ανά διαστήματα την κίνηση προκειμένου να απεγκλωβιστούν οχήματα και επιβάτες.


  Οι συνεχείς εκκλήσεις για την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων δεν έπιασε τόπο ενώ το εντυπωσιακό είναι πως κάποιοι απ’ αυτούς που θέλησαν να κάνουν την βόλτα τους στα ορεινά χωρίς καμία μέριμνα για αλυσίδες ήταν και οι πρώτοι που έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την απουσία… άμεσου αποχιονισμού!!!

  Η χιονόπτωση ήταν ιδιαίτερα έντονη σε όλη την ορεινή ζώνη του Νομού Ιωαννίνων.

  Καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, πάνω από είκοσι αποχιονιστικά μηχανήματα απομακρύνουν το χιόνι ενώ γίνονται και ρίψεις αλατιού.

  Αργά το μεσημέρι η Περιφέρεια Ηπείρου δια της Πολιτικής Προστασίας χρειάστηκε να συνδράμει και τα όμορα Τρίκαλα, καθώς και εκεί καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο από την έντονη χιονόπτωση.

  Στις υπόλοιπες περιοχές της Ηπείρου σημειώνονται συνεχείς βροχοπτώσεις, ενώ κατά τόπους συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

  Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αρκετές πτώσεις δέντρων, χωρίς όμως να προκληθούν άλλα προβλήματα.
  Αλυσίδες απαιτούνται σε αρκετά σημεία του Νομού Ιωαννίνων καθώς και σε τμήμα της Εγνατίας Οδού.  
  Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, η οποία δόθηκε στις πέντε και μισή το απόγευμα, αλυσίδες απαιτούνται:  
  • Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο (Μέτσοβο έως Παναγιά)  
  • Ορεινά χωριά του Δήμου Μαστοροχωρίων  
  • Μέτσοβο & ορεινό επαρχιακό δίκτυο Μετσόβου  
  Επίσης, έχει απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού (Μέτσοβο έως Παναγιά).   Δεν υπάρχουν σχόλια

  loading...

  Post Top Ad

  http://picasion.com/
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic
  Image and video hosting by TinyPic

  Post Bottom Ad