Ο Θωμάς Δημητρίου υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με το ΣΥΡΙΖΑ



Συμπολίτες και συμπολίτισσες του Δήμου Ηγουμενίτσας

Είναι πλέον κοινή διαπίστωση, ότι η πόλη μας και οι κοινότητές της στις οποίες ζούμε, παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης από άποψη καθαριότητας, αισθητικής και λειτουργικότητας. Δρόμοι με λακκούβες και ελάχιστο φωτισμό τη νύχτα με ημιτελή ή καθόλου πεζοδρόμια. Κάδοι απορριμμάτων που δεν πλένονται ποτέ συνθέτουν μια αποκρουστική εικόνα. Αδέσποτα ζώα χωρίς στοιχειώδη φροντίδα και εποπτεία. Οι παραλίες είναι χωρίς σύγχρονες εγκαταστάσεις και γι’ αυτό το λόγο παραμένουν αναξιοποίητες. Αυτή η κατάσταση ταιριάζει περισσότερο σε πόλη του τρίτου κόσμου παρά στη δική μας, που είναι πύλη από και προς την Ευρώπη. Ούτε λόγος να γίνεται για στοιχειώδη τακτική πολιτιστική δραστηριότητα από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής. Τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα οφείλονται στις φιλότιμες και ενίοτε πρωτοποριακές προσπάθειες ορισμένων ομάδων συμπολιτών μας.

Άμεσο καθήκον μας είναι να βάλουμε ένα τέλος σ’ αυτήν τη κατάσταση. Οφείλουμε να βγάλουμε τον δήμο από την ακινησία και την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει με ευθύνη της διοίκησής του.

Στην κατεύθυνση αυτή η Δημοτική Ομάδα που συστάθηκε από συμπολίτες μας, που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ ή στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς ή είναι ανένταχτοι Δημοκράτες, μου έκανε την πρόταση να τεθώ επικεφαλής ως υποψήφιος δήμαρχος για το Δήμο Ηγουμενίτσας στις Δημοτικές εκλογές της 19ης Μαΐου 2019.

Στηριζόμενος στην πολύχρονη εμπειρία μου στα αυτοδιοικητικά της Ηγουμενίτσας και γνωρίζοντας τα προβλήματα του Δήμου και των δημοτών του, αποδέχτηκα την τιμητική αυτή πρόταση.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, με τις θεσμικές αλλαγές που έφερε ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1», θα είναι οι πρώτες εκλογές που θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής, δημιουργώντας τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη διεύρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα αυτοδιοικητικά δρώμενα.

Η Δημοτική μας Ομάδα επεξεργάστηκε ένα συνεκτικό πολιτικό προγραμματικό πλαίσιο, που προβάλλει ένα όραμα για το μέλλον του Δήμου Ηγουμενίτσας, και πάνω σε αυτό θέλουμε να σφραγίσουμε την ευρύτερη δυνατή συνεργασία των δημοκρατικών αυτοδιοικητικών δυνάμεων, για να φέρουμε τη νίκη και την αλλαγή σε προοδευτική κατεύθυνση στο Δήμο Ηγουμενίτσας

Το πολιτικό προγραμματικό πλαίσιο θα περιέχει τους παρακάτω άξονες - στόχους

1. Την προστασία και την αναβάθμιση του φυσικού και του δομημένου περιβάλλοντος. Τις μελετημένες λύσεις για το συγκοινωνιακό και το κυκλοφοριακό, καθώς και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων που να περιλαμβάνει αλλαγή του μοντέλου της διαχείρισης με διαχωρισμό στην πηγή, την ανάκτηση και την ανακύκλωση .

2. Την άσκηση κοινωνικής πολιτικής με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Κανένας άστεγος στην πόλη και τις κοινότητες, κανένας χωρίς τροφή, χωρίς φάρμακα, χωρίς γιατρό. Κανένα παιδί χωρίς σχολείο, χωρίς παιδικό ή βρεφονηπιακό σταθμό. Κανένας, χωρίς υπηρεσίες πρόνοιας

3. Την στήριξη του ΤΕ.Ι. μέχρι να κλείσει ο κύκλος του υπάρχοντος τμήματος και τη συνδρομή στους φοιτητές και καθηγητές ώστε να λειτουργήσει και εδραιωθεί το νέο Πανεπιστημιακό τμήμα.

4.Τη στήριξη της ΠΦΥ με παράλληλη στελέχωση και εξοπλισμό του ΤΕΠ για την περαιτέρω ανάπτυξή του.

5. Την αναβάθμιση της σχέσης της πόλης με το λιμάνι. Με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο, την γενικότερη κατοχύρωση των συμφερόντων της πόλης , τη συμμετοχή του Δήμου στη διοίκηση του λιμανιού με παράλληλη απόδοση ανταποδοτικών τελών .

6. Την πολιτιστική αναγέννηση, την πολιτιστική παραγωγή και όχι μόνο την κατανάλωση των πολιτιστικών προϊόντων. Ο λαϊκός και καθημερινός πολιτισμός, αλλά και ο αθλητισμός, είναι παράμετροι πρωταρχικής σημασίας για τον πολιτισμό της Ηγουμενίτσας.

7. Τη δημοκρατία, στο Δήμο Ηγουμενίτσας. Τις καλά μελετημένες, σταθερές και οργανωμένες πρωτοβουλίες για την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στον προγραμματισμό και την άσκηση κοινωνικού ελέγχου.

8. Τη στήριξη του εμπορίου της πόλης με κάθε μέσο και με την παρότρυνση των δημοτών να προτιμούν τα καταστήματα της πόλης για τις αγορές τους.

9. Την προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο.) ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας σε τοπικό επίπεδο την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό κεφάλαιο.

10.Τη θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής.

11. Τη χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Καλώ τις συνδημότισσες και τους συνδημότες που συμφωνούν με τις παραπάνω εκτιμήσεις και τους στόχους μας, να ενταχθούν στη Δημοτική μας Ομάδα και να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιό μας.

-Γνωρίζουμε τα προβλήματα
-Έχουμε την εμπειρία
-Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε
-Πιστεύουμε στη συνεργασία
Με την ενεργή συμμετοχή σας η μάχη θα κερδηθεί

Ο Θωμάς Δημητρίου υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με το ΣΥΡΙΖΑ Ο Θωμάς Δημητρίου υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με το ΣΥΡΙΖΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 24, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.