ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα




«Αν για οποιοδήποτε λόγο υπάρχει ανάγκη συνεχούς υδροδότησης, πρέπει ο υδρολήπτης να την εξασφαλίζει με την αποθήκευση νερού σε δεξαμενή ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο»! 


Έτσι ακριβώς όπως το διαβάζετε απάντησε η ΔΕΥΑΗ σε αίτημα πολίτη ο οποίος ζήτησε το αυτονόητο! Να έχει συνεχώς νερό στο σπίτι του και όχι περιστασιακή μόνο υδροδότηση!
Δηλαδή αν θέλετε να έχετε συνεχώς νερό στο σπίτι σας «κόψτε το λαιμό σας» ή βρείτε μόνοι σας λύση στο πρόβλημα. Ανοίξτε πηγάδια στο κάτω – κάτω!
Αυτά μας είπε η επονομαζόμενη και «κότα με τα χρυσά αυγά» δημοτική μας επιχείρηση ύδρευσης, στην οποία οι καταναλωτές πληρώνουν χρυσό το νερό, τα πάγια τέλη, την συντήρηση υδρομετρητών, τα νερά της βροχής, την μερσεντές με την οποία μετακινούνται οι υπάλληλοί της!
Αυτή την δημοτική επιχείρηση η οποία χρέωνε επί ένα έτος παράνομα το 80% στα τέλη ύδρευσης! Αυτή που επέβαλε το τέλος «όμβριων υδάτων» στους καταναλωτές της πολύ πριν ψηφιστεί ο σχετικός νόμος! Αυτή που οι συνεπείς καταναλωτές της σηκώνουν το βάρος των χρεών της και της σπατάλης στην οποία επιδίδονται οι υπηρεσίες της.
Τι χρειάζεται και τι πρέπει να κάνει μια νέα δημοτική αρχή για να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα!
- Κατ’ αρχήν να ελέγχει τις αποφάσεις που κατά καιρούς «σερβίρει» η ΔΕΥΑΗ στο Δημοτικό Συμβούλιο, και οι οποίες ψηφίζονται ακόμη κι αν περιλαμβάνουν μέτρα τα οποία δεν προβλέπονται από τους νόμους!
- Να τοποθετήσει έναν πρόεδρο ο οποίος δεν θα είναι διπλοθεσίτης και θα έχει τον χρόνο να ασχολείται με τα προβλήματα της επιχείρησης.
- Να θεσμοθετήσει ένα κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα καλύπτει κλιμακωτά όλες τις κοινωνικές ομάδες.
- Να προχωρήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των τιμολογίων χρέωσης του νερού ώστε να προκύψουν ανάλογες ωφέλειες .
- Να περιορίσει με κάθε τρόπο τις κλοπές νερού. Από εκεί θα προκύψουν άλλωστε και τα απαραίτητα επιπλέον έσοδα της επιχείρησης.
- Να εκδώσει (επιτέλους) τους δίμηνους έναντι λογαριασμούς ύδρευσης που θα αποσυμφορήσουν τους μεγάλους λογαριασμούς.
- Να τακτοποιήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές με διαγραφή των τόκων υπερημερίας και επιμερισμό των οφειλόμενων για εξόφληση ποσών εντός των εκδιδόμενων λογαριασμών όπως άλλωστε προβλέπει και η πρόσφατη 4/2018 απόφαση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
- Να διαγράψει τις ανεπίδεκτες είσπραξης οφειλές οι οποίες δύνανται να διαγραφούν μετά από 5 έτη ώστε να υπάρχει πραγματική εικόνα χρεών και εσόδων – εξόδων. ( Απόφαση 4/2018 του Ν.Σ.Κ όπως παραπάνω).
- Να προσχωρήσει σε ορθή διαχείριση των εσόδων της επιχείρησης μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδά της.
- Να μειώσει το τιμολόγιο παροχής νερού στον ΟΛΗΓ το οποίο αυξάνοντάς το στο υπερβολική τιμή των 8 ευρώ το κυβικό έφερε μείωση αντί αύξηση των εσόδων, αφού τα πλοία δεν εφοδιάζονται πλέον από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας με πόσιμο νερό.
- Να εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνει το Δ.Σ της επιχείρησης (διότι υπάρχουν πλείστα παραδείγματα μη εφαρμογής)
- Να συντάξει έναν ορθό Ο.Ε.Υ της επιχείρησης και όχι σαν την «έκθεση ιδεών» που συνέταξε με την 140/2017 απόφασή του το Δ.Σ της ΔΕΥΑΗ και ενέκρινε, ως συνήθως, χωρίς καμία μελέτη ή αντίδραση το Δημοτικό Συμβούλιο (απόφ. 317/2017).
- Να αποφύγει ή έστω να εφαρμόσει ως ύστατο μέτρο και κατά περίπτωση μόνο την βεβαίωση οφειλών στην εφορία!
- Να μειώσει τον μισθό του (διπλοθεσίτη) προέδρου στο 50% των αποδοχών.
- Να μειώσει τα 50 ευρώ ανά συνεδρίαση που λαμβάνουν τα μέλη του Δ.Σ της επιχείρησης στο συμβολικό ποσό των 10 ευρώ.
Κατόπιν των παραπάνω κύριοι της ΔΕΥΑΗ φροντίστε επιτέλους να έχουν συνεχή υδροδότηση οι πελάτες σας χωρίς να τους παραπέμπετε σε άλλες «λύσεις». Εξάλλου αυτοί πληρώνουν και τους υψηλούς μισθούς, και τις παροχές σας και τα κινητά σας τηλέφωνα!


Σχετικά δημοσιεύματα και αποφάσεις παρακάτω!

Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Γνωμοδότηση 4/2018 για είσπραξη εσόδων των ΔΕΥΑ.
https://www.poeota.gr/images/poe-ota-content/727/nomiko-symvoulio-tou-kratous-gnomodotisi-4-2018.pdf
Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών για αποδοχή της γνωμοδότησης 4/2018 του Ν.Σ.Κ
http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/eggr50218-20092018_1.pdf
Πληρώστε Κορόιδα.
https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html
Ποιος πληρώνει σ’ αυτόν τον τόπο!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2018/10/blog-post.html
Γιάννης κερνάει όλοι πίνουν!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/05/blog-post.html
Το τερμάτισε η ΔΕΥΑΗ!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/03/blog-post_78.html
Η κότα με τα χρυσά αυγά!
https://stavroskostaras.blogspot.com/2017/03/blog-post_9.html
ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας: Κόψτε το λαιμό σας - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.