«Χάρτη αθλητικών δραστηριοτήτων» συντάσσει η Περιφέρεια Ηπείρου




Τις διαδικασίες για την πιστοποίησή της ως «Φορέας Οργάνωσης εκδηλώσεων – δράσεων Αθλητικού Τουρισμού» έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Με την εγγραφή της στο ηλεκτρονικό αρχείο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, θα δοθεί η δυνατότητα εξασφάλισης χρηματοδοτήσεων για τη διοργάνωση αθλητικών δραστηριοτήτων σε όλη την Ήπειρο.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την πιστοποίηση, είναι η δημιουργία «Χάρτη Αθλητικού Τουρισμού και υπαίθρων δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής της Ηπείρου».

Για τη σύνταξη του χάρτη είναι απαραίτητη η συνεργασία των αθλητικών σωματείων της Ηπείρου, τα οποία θα πρέπει έως τις 10 Δεκεμβρίου 2018 να αποστείλουν στοιχεία στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Νεολαίας και Άθλησης κ. Βασίλειο Γοργόλη, για όλες τις αθλητικές δραστηριότητες που έχουν οργανώσει κατά τις οποίες υπήρξε προσέλευση θεατών, αποστολών, δημοσιογράφων, αθλητών από περιοχές εκτός Ηπείρου, είτε του εσωτερικού, είτε του εξωτερικού.

Στο «Χάρτη» θα περιληφθούν επίσης και όλες εκείνες οι δράσεις που αφορούν στη συμμετοχή πολιτών σε εναλλακτικές δραστηριότητες άθλησης, άσκησης, αναψυχής και φυσικής δραστηριότητας στο φυσικό περιβάλλον, χειμερινών και θαλάσσιων δραστηριοτήτων όπως Πεζοπορία απλή-ορεινή, Ορειβασία, Αναρρίχηση, Καταρρίχηση (Rappel) Κατάβαση, Διάσχιση Φαραγγιού (Canyoning), Εξερεύνηση Σπηλαίων (Caving), Ποδήλατο Βουνού (Mountain bike), Σκι βουνού, Αγωνιστικός Προσανατολισμός, Τζιπ εκτός δρόμου (Jeeping off Roading), Τοξοβολία Αναψυχής, Ιππασία (περιπάτου), Κατάβαση με φουσκωτή βάρκα (Rafting), Κανόε καγιάκ, Κολύμβηση με εξοπλισμό (Snorkeling), Αυτόνομη Κατάδυση (Scuba Diving), Αλιεία επιφάνειας - υποβρύχια, Θαλάσσιο σκι, Ιστιοσανίδα (Windsurfing,) Σερφινγκ με αερόστατο (Kitesurfing), Ιστιοπλοΐα αναψυχής (Sailing), Αιωρόπτερο ή Αλεξίπτωτο πλαγιάς (Paragliding - Parapente), Χρωματοσφαίριση (Paintball).

«Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια ολοκληρωμένης καταγραφής των αθλητικών δραστηριοτήτων που διοργανώνονται κάθε χρόνο στην Ήπειρο. Μέσα από αυτές επιδιώκουμε αφενός την εξασφάλιση χρηματοδότησής τους, ώστε να συνεχιστούν και αφετέρου να αυξηθεί η προσέλευση αθλητών- επισκεπτών να τονωθούν οι τοπικές κοινωνίες όπου διεξάγονται αυτές οι αθλητικές δραστηριότητες. Παράλληλα και ανεξάρτητα της χρηματοδότησης, επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός “αθλητικού οδηγού" (καλεντάρι) εκτός των αγωνιστικών διοργανώσεων (σωματειακά πρωταθλήματα), ο οποίος να είναι στη διάθεση όλων, αθλούμενων και μη», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλης Γοργόλης.


Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.