Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ)



Να προσδιοριστούν οι παθήσεις για τις οποίες θα δίνεται στο εξής το εξωιδρυματικό επίδομα ώστε να εφαρμοστεί πλήρως η επέκτασή του ζήτησε ο Βασίλης Γιόγιακας από τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιο Πετρόπουλο κατά τη συζήτηση σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ότι, επειδή στο άρθρο 56 του Ν. 4554/2018 δεν αναφέρονται ρητά οι ασθένειες που μπορεί να επιφέρουν την ίδια μορφή αναπηρίας με την τετραπληγία έως και παραπληγία ώστε να δίνεται το εξωιδρυματικό επίδομα του Ν. 1140/1981, η επέκταση του επιδόματος που προβλέπεται με την παραπάνω διάταξη δεν εφαρμόζεται πλήρως από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α.. Πρότεινε, επομένως, να εκδοθεί εγκύκλιος με την οποία θα προσδιορίζονται οι παθήσεις εκείνες που μπορεί να επιφέρουν την ίδια μορφή αναπηρίας με τις ασθένειες για τις οποίες χορηγείτο μέχρι πρότινος το εξωιδρυματικό επίδομα, με σκοπό να το λαμβάνουν περισσότεροι ασθενείς που πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες και χρειάζονται συνεχούς βοήθειας άλλου προσώπου.

Στην απάντησή του ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «ακούει με ενδιαφέρον» τον «περιορισμό» των παθήσεων τις οποίες αφορά το εξωιδρυματικό επίδομα και δήλωσε την πρόθεσή του να αποκαταστήσει ενδεχόμενη «κακή εφαρμογή» της συγκεκριμένης διάταξης, τονίζοντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι το συγκεκριμένο επίδομα να δίνεται σε αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ


 
 
Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ) Βασίλης Γιόγιακας: «Δεν εφαρμόζεται πλήρως η επέκταση του εξωιδρυματικού επιδόματος» (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.