Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών


Στην απόφαση 256/2018 του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων, που πρωτοκολλήθηκε στο μητρώο μας, στις 7 - 11 – 2018, αναφέρεται η οριστική απαλλαγή του Δήμου Φιλιατών από πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 4.500.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από την Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, για το διάστημα 2000 – 2007, στην ευρισκόμενη υπό εκκαθάριση δημοτική επιχείρηση με την επωνυμία « Νέα Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Φιλιατών» (ΝΕ.Κ.Ε.ΔΗ.Φ.).

Η Δημοτική Αρχή, έχοντας επίγνωση του δίκαιου του αιτήματός της, προσέφυγε στη δικαιοσύνη, κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της Δ.Ο.Υ Ιωαννίνων, ζητώντας την απαλλαγή της από τα παραπάνω πρόστιμα και ύστερα από μακροχρόνια δικαστική διαμάχη δικαιώθηκε.

Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά, πάντα βέβαια ανώνυμα, για δήθεν χρέη και ατασθαλίες εκ μέρους της σημερινής Δημοτικής Αρχής, η αλήθεια είναι όμως εντελώς διαφορετική. 
Συγκεκριμένα: Στο δήμο υπήρχαν ελλείματα και ληξιπρόθεσμες οφειλές από προηγούμενες δημοτικές περιόδους. 
Η Δημοτική Αρχή, από την έναρξη της θητείας της, ενστερνιζόμενοι της αξίες της νοικοκυροσύνης και της χρηστής διοίκησης προχώρησε στη σταδιακή εξόφληση όλων των αναγνωρισμένων οφειλών, αξιοποιώντας το πρόγραμμα ληξιπρόθεσμων οφειλών του Υπουργείου Εσωτερικών. 
Με την επιμονή μας, τις αρχές μας και την απαιτούμενη εργασία, καταφέραμε να εξοφλήσουμε οριστικά τα χρέη προς την ΔΕΗ και το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου και να εξοφλήσουμε το 85% των οφειλών προς τρίτους ( Εργολάβους, Προμηθευτές και ελεύθερους Επαγγελματίες ).

Αναμένουμε έως το τέλος της θητείας μας την οριστική εξάλειψη κάθε είδους οφειλών.

Η Νέα δημοτική περίοδος θα βρει το Δήμο οριστικά απαλλαγμένο από τα προβλήματα του παρελθόντος και θα έχει διαθέσιμο όλο το χρόνο της για να επιτελέσει το έργο που οι πολίτες θα της αναθέσουν στις αναμενόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2019 στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Αυτό εμείς, όταν το 2014 αναλάβαμε τη Διοίκηση του Δήμου, δεν το είχαμε στη διάθεσή μας, παρ ΄ όλα αυτά κατορθώσαμε να επιλύσουμε και να διεκπεραιώσουμε πολλά μικρά και μεγάλα έργα που ζητούσαν οι συμπολίτες μας από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.



Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών Διαγραφή προσαυξήσεων ύψους 4.500.000 ευρώ, πέτυχε ο Δήμος Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.