Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η ΘεσπρωτίαΣτο Μιλάνο βρίσκονται από τη Δευτέρα σε εξέλιξη επαφές μεταξύ ΔΕΠΑ, Εdison και Gazprom για τον αγωγό IGI – Poseidon εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα την ερχόμενη Παρασκευή, καθώς στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στη Μόσχα ο πρωθυπουργός με τον Ρώσο ομόλογο του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν στις 7 Δεκεμβρίου, θα είναι τα ζητήματα της ενέργειας.

Και αυτά περνάνε μέσα από την Ήπειρο και τη Θεσπρωτία, καθώς ΔΕΠΑ και Edison έχουν ολοκληρώσει στην πλειοψηφία τους τις διαδικασίες που απαιτούνταν για την αδειοδότηση του Ελληνοϊταλικού αγωγού μεταφοράς αερίου (IGI – Poseidon), ο οποίος φιλοδοξεί να αποτελέσει την επέκταση του Turk Stream στην Ευρώπη μεταφέροντας ρώσικο αέριο, με τις δύο εταιρείες να έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά την ρωσική Gazprom. Επαφές των τριών εταιριών (ΔΕΠΑ, Edison & Gasprom) για το ίδιο θέμα είχαν προηγηθεί προ δεκαημέρου στη Μόσχα.

Ο Ελληνοϊταλικός υποθαλάσσιος αγωγός ξεκινά από τον σταθμό συμπίεσης που χωροθετείται στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας και αναμένεται να είναι και ο αποδέκτης του αερίου της Κύπρου μέσω του αγωγού “EastMed”. 


 
Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η Θεσπρωτία Στη διεθνή ενεργειακή σκακιέρα η Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 05, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες