Ηγουμενίτσα: Μια Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα


Σε ιδιαίτερα γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκε το «Χριστουγεννιάτικο Κάλεσμα» του Πρότυπου Ωδείου Ηγουμενίτσας και του Συλλόγου γονέων & κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του σχολείου.

Ήταν μια πλούσια, ποικίλη εκδήλωση που μας έβαλε για τα καλά στο Πνεύμα των Άγιων ημερών που έρχονται. Μια εκδήλωση που τα είχε όλα, μουσική, χορό και αφήγηση. Τη μουσική ανέλαβαν οι μαθητές και καθηγητές του Πρότυπου Ωδείου, το χορό η σχολή χορού Step by step της Αλεξίας Βάνη με τις μαθήτριες της και την αφήγηση και συγγραφή του παραμυθιού, «το θαύμα της Ρηνούλας», ο Γιώργος Ματρακούκας.

Η αφήγηση του παραμυθιού σε συνδυασμό με τις καταπληκτικές χορογραφίες και την αρμονική συνοδεία του βιολιού και του πιάνου μας ταξίδεψαν σε ένα Χριστουγεννιάτικο κόσμο μέσα από το χορό και την μουσική.

Οι μαθητές του πιάνου, της κιθάρας και του βιολιού μας παρουσίασαν, είτε σε σύνολα, είτε μεμονωμένα, γνωστά κλασικά κομμάτια. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι μαθητές του τμήματος φωνητικής, η παιδική χορωδία και το φωνητικό σύνολο του ωδείου, μας τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα και μας ευχήθηκαν Χρόνια Πολλά.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο διευθυντής του ωδείου κ.Γιώργος Λάμπρης, απένειμε πτυχία σε δύο μαθητές του ωδείου που ολοκλήρωσαν τις μουσικές σπουδές τους. Συγκεκριμένα η Κλεοπάτρα Γούμενου του Νικολάου και ο Γιώργος Μπλέτσας του Δημητρίου έλαβαν πτυχία ειδικού αρμονίας, αναγνωρισμένα από το κράτος, με βαθμό Άριστα.


Ηγουμενίτσα: Μια Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα Ηγουμενίτσα: Μια Χριστουγεννιάτικη μπαλάντα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 23, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.