Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο
Από την Κέρκυρα το περιμέναμε, αλλά από την Λευκάδα μας ήρθε! Ο λόγος για το αίτημα μεταφοράς απορριμμάτων στην Ήπειρο. Η Λευκάδα είχε αιτηθεί και στο παρελθόν κάτι ανάλογο, φτάνοντας τότε στο σημείο να εκδοθεί και η σχετική απόφαση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, όμως η μεταφορά δεν προχώρησε εξ αιτίας και των σφοδρών αντιδράσεων από τους αυτοδιοικητικούς της περιοχής. Τώρα οι φορείς του νησιού και κυρίως ο Δήμος, εκμεταλλευόμενος το γεγονός της έναρξης της δοκιμαστικής λειτουργίας του εργοστασίου επεξεργασίας επανέρχεται, ζητώντας ουσιαστικά από την Ήπειρο να λύσει το πρόβλημα της Λευκάδας!

Σύμφωνα με πληροφορίες το αίτημα έχει υποβληθεί από τον Δήμαρχο Λευκάδας στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Νομού Ιωαννίνων.

Ζητά την μεταφορά δέκα χιλιάδων τόνων απορριμμάτων, εκ των οποίων πέντε άμεσα και τα υπόλοιπα στους επόμενους μήνες, δεματοποιημένα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν επιθυμεί να πάρει το υπόλειμμα που πρακτικά σημαίνει ότι αυτό θα πρέπει να καταλήξει στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Φορείς της περιοχής δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μια τέτοια συμφωνία, ωστόσο τον πρώτο και κύριο λόγο τον έχει η Περιφέρεια Ηπείρου ως η αρχή που έχει την ευθύνη του εργοστασίου.


 
Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο Αίτημα από την Λευκάδα να φέρει τα σκουπίδια της στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Δεκεμβρίου 14, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες