Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας - Κινητοποιήσεις στα διόδια της Τύριας




Βρισκόμαστε στον 10 χρόνο οικονομικής κρίσης και όλα αυτά τα χρόνια έχουμε βιώσει δραματική συρρίκνωση του εισοδήματός μας, διπλασιασμό των φορολογικών βαρών, όξυνση της ακρίβειας ειδικά σε τιμές αγαθών πρώτης ανάγκης, υποβάθμιση των ασφαλιστικών μας παροχών ως συνέπεια των διαχρονικών πολιτικών που έχουν εφαρμόσει όλες τις τελευταίες κυβερνήσεις. Στα προηγούμενα θα πρέπει να προστεθεί και το χαράτσι των διοδίων που, καθημερινώς και αδιαλείπτως, επιβαρύνει εκατοντάδες εκπαιδευτικούς και άλλους εργαζόμενους και επαγγελματίες σε όλη τη χώρα.

Κατά την περσινή χρονιά με απόφαση του Υπουργού Υποδομών καθορίστηκαν κάποιες αποσπασματικές απαλλαγές από την καταβολή διοδίων για κατοίκους όμορων περιοχών και άνεργους. Ειδικότερα για τον Μετωπικό Σταθμό διοδίων στην Τύρια προβλέπεται πέραν των ειδικών κατηγοριών η απαλλαγή από την καταβολή διοδίων για τους μόνιμους κατοίκους της Θεσπρωτίας και τους επαγγελματίες που διατηρούν εγκατάσταση εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Στην απόφαση δεν υπάρχει μέριμνα για τους εκατοντάδες εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα που έχοντας ως έδρα κυρίως τα Ιωάννινα μετακινούνται προς τη Θεσπρωτία καθημερινά και καταβάλουν τα τέλη διοδίων για πάνω από δέκα χρόνια, παρά τις έντονες αντιδράσεις και τα σχετικά υπομνήματα συνδικαλιστικών φορέων. Χαρακτηριστικό του εύρους των μετακινήσεων αυτών είναι ότι μόνο οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που μετακινούνται καθημερινά από τα Ιωάννινα προς τη Θεσπρωτία ξεπερνούν τους τριακόσιους. Μάλιστα συχνό είναι το φαινόμενο εργαζόμενοι να μετακινούνται προς τη Θεσπρωτία και από ακόμη πιο μακρινές περιοχές (π.χ Γρεβενά, Κοζάνη) πληρώνοντας ακόμη περισσότερα τέλη διοδίων.

Διεκδικούμε:

· Να επεκταθεί άμεσα η απαλλαγή διοδίων για τους εργαζόμενους με έδρα εκτός Θεσπρωτίας που μετακινούνται καθημερινά προς τη Θεσπρωτία.

· Να ακυρωθεί κάθε συμφωνία που εκχωρεί τους οδικούς άξονες στους ιδιώτες και να σταματήσει η διαδικασία παραχώρησης της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

· Να σταματήσουν τα σχέδια για άνοιγμα και νέων σταθμών διοδίων.

· Να καταργηθούν όλα τα διόδια στους οδικούς άξονες όλης της χώρας και να γίνουν όλα τα έργα υποδομής, ώστε να κυκλοφορεί ελεύθερα και με ασφάλεια ο λαός, χωρίς να πληρώνει χαράτσια.


Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας - Κινητοποιήσεις στα διόδια της Τύριας Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Θεσπρωτίας - Κινητοποιήσεις στα διόδια της Τύριας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 03, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.