Τα αποτελέσματα του γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας



Πολιτική έρευνα για τους υποψήφιους Δημάρχους Ηγουμενίτσας, πραγματοποίησε το thespro.gr, από το διάστημα 20 Νοεμβρίου 2018, μέχρι και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.

Στην έρευνα συμμετείχαν 433 άτομα, που ψήφισαν online με τον λογαριασμό τους στην google.

Τα συμπεράσματα που εξάγονται είναι πολλά και μπορούν να αναλυθούν σε βάθος.

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως οι ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις δεν έχουν κανένα επιστημονικό υπόβαθρο και ανάλυση, αφού δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα δημογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων, ώστε να γίνει και η απαραίτητη αναγωγή.

Όπως επίσης πως οι δημοσκοπήσεις δεν είναι κάλπη και δεν "δείχνουν" τον νικητή, αλλά κυρίως σε μικρές κοινωνίες, όπως αυτή της Ηγουμενίτσας, είναι καθαρά μια δήλωση συμπάθειας.

Το ότι κάποιος δηλώνει σε μία ηλεκτρονική δημοσκόπηση πως "ψηφίζει" συγκεκριμένο πρόσωπο, δεν σημαίνει πως αυτό θα μεταφραστεί και σε ψήφο στην κάλπη. 

Τα πρόσωπα που συμπεριλάβαμε στην δημοσκόπηση ήταν 11 στον αριθμό. 
6 άτομα που συμμετείχαν στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές (Γούλα, Δήμας, Λιαμπότης, Λώλος, Νταής Α., Παππάς)  και 5 άτομα που ακούγονται στην πολιτική πιάτσα. (Γόγολος, Δημητρίου, Κοτσώνη, Νταής Π. και Πάσχος).

Επίσης υπήρχε η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να μην επιλέξουν κανένα από τα παραπάνω ονόματα.

Ας δούμε πρώτα όμως τα αποτελέσματα και θα συνεχίσουμε με την ανάλυσή τους.

Όπως βλέπουμε 1ος αναδείχθηκε o Πάσχος Αλέκος με 99 ψήφους και ποσοστό 22,86%.
Ο κ. Πάσχος είναι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Επιμελητηρίων Ηπείρου. Ο ίδιος δεν έχει εκφράσει την πρόθεσή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, ωστόσο πολλοί είναι οι φίλοι του που τον παροτρύνουν να το πράξει.
Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ.

2ος ακολουθεί ο Γόγολος Ιωάννης με 67 ψήφους και ποσοστό 15,47% .
Ο κ. Γόγολος είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Αντρέα Νταή (ΣΥΡΙΖΑ), ενώ διετέλεσε και Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας κατά την Δημοτική Αρχή του κ. Κάτσινου (ΠΑΣΟΚ). 
Προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο ήταν και υποψήφιος βουλευτής. Είναι ο μοναδικός που έχει δηλώσει δημόσια εδώ και μήνες, την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον Δήμο, δημοσιοποιώντας μάλιστα και μεγάλο μέρος από τους συνεργάτες του.

3ος ακολουθεί ο νυν δήμαρχος κ. Λώλος Ιωάννης με 58 ψήφους και ποσοστό 13,39% .
Ο κ. Λώλος προέρχεται από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, διετέλεσε δήμαρχος Μαργαριτίου για δύο τετραετίες, ενώ έχει αποφασίσει να διεκδικήσει για δεύτερη φορά τη θέση του Δημάρχου Ηγουμενίτσας.

4η ακολουθεί η Κοτσώνη Αλέκα με 46 ψήφους και ποσοστό 10,62% .
Η κα Κοτσώνη είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Λώλου, ωστόσο οι δρόμοι τους χώρισαν από τους πρώτους μήνες της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Προέρχεται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας και στο παρελθόν διετέλεσε Νομαρχιακή Σύμβουλος Θεσπρωτίας και Αντινομάρχης. 
Η ίδια δηλώνει εδώ και αρκετό καιρό τη διάθεσή της να συγκρουστεί με τη σημερινή δημοτική αρχή, διεκδικώντας η ίδια τη θέση της Δημάρχου.

Ακολουθούν η Γούλα Δήμητρα με 30 ψήφους και ποσοστό  6,93% (είναι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης Ενεργοί Πολίτες), ο Δώρης Δήμας με 22 ψήφους και ποσοστό 5,08%  (εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, παράταξη του ΚΚΕ).

Λίγο πιο κάτω βρίσκεται ο Νταής Παναγιώτης με 21 ψήφους και ποσοστό 4,85% .
Ο κ. Νταής προέρχεται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι εγγονός του αείμνηστου τέως Δημάρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή.
Έχει πλούσιο βιογραφικό με σπουδές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών/ Σχολή Νομικών, Οικονομικών  και  Πολιτικών  Επιστημών,  Πτυχίο  Τμήματος Πολιτικής  Επιστήμης  και  Δημόσιας  Διοίκησης (1986  – 1990) με κατεύθυνση Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ είναι Προϊστάμενος της Ειδικής  Υπηρεσίας  Ε.Σ.Π.Α. του Τομέα  Πολιτισμού του Υπουργείου  Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθεί ο Δημητρίου Θωμάς με 18 ψήφους και ποσοστό 4,16% .
Ο κ. Δημητρίου, καθηγητής στο επάγγελμα, προέρχεται από το χώρο της ΔΗΜΑΡ, ενώ έχει ανακοινώσει την κάθοδό του στις εκλογές, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Παππάς Θωμάς (επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης)  με 14 ψήφους και ποσοστό 3,23% και ο Νταής Αντρέας (επικεφαλής της ελάσσων αντιπολίτευσης)  με 14 ψήφους και ποσοστό 3,23%. 
Και οι δύο παραπάνω έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν ενδιαφέρονται να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Στην τελευταία θέση με 10 ψήφους και ποσοστό 2,31% είναι ο υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λιαμπότης Σωτήρης.

Μεγάλο είναι και το ποσοστό των ψηφοφόρων που δήλωσε πως δεν επιθυμεί κανένα από τα πρόσωπα που συμπεριλάμβανε η ψηφοφορία  (34 ψήφοι και ποσοστό 7,85%).

Ο καθένας μπορεί να εξάγει μόνος του τα συμπεράσματα της διαδικτυακής έρευνας του thespro.gr.
Αυτό που εμείς μπορούμε με ασφάλεια να συμπεράνουμε, είναι πως ο κόσμος γυρνάει την πλάτη στις κομματικές επιλογές προσώπων, που θα ηγηθούν των ψηφοδελτίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.  

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι πρέπει να αναδεικνύονται και να υποδεικνύονται από την τοπική κοινωνία και όχι μέσα από τα κομματικά όργανα και τα πολιτικά γραφεία, οποιουδήποτε κόμματος.

Ο κόσμος πλέον έχει γνώση και προσωπική άποψη, την οποία και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση.

Ας τους ακούσουν επιτέλους, όλοι αυτοί, που προαποφασίζουν το μέλλον των παιδιών μας, πλασάροντας μας συγκεκριμένες και περιορισμένες επιλογές προσώπων, πολλές φορές ξένο σώμα από την τοπική κοινωνία.



Τα αποτελέσματα του γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Τα αποτελέσματα του γκάλοπ του thespro.gr για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Δεκεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.