Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου



Με τη συμμετοχή πολλών φίλων, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ , έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού.

Στην εκδήλωση, ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Κ. Γόγολος στη σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στους βασικούς άξονες και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί για τον Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς και για τον τρόπο υλοποίησής τους.

" Τέσσερις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, είμαστε έτοιμοι για το restart που έχει ανάγκη ο Δήμος Ηγουμενίτσας. Ευχαριστώ τους συμπολίτες τη συμμετοχή τους στην σημερινή εκδήλωση και τα διαρκώς αυξανόμενα μηνύματα στήριξης που λαμβάνουμε. Καλή χρονιά σε όλους " δήλωσε ο κ. Γόγολος στο τέλος της εκδήλωσης.



Φίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού μας, της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ένας συνδυασμός που η ιδέα της δημιουργίας του ξεκίνησε πριν έναν ακριβώς χρόνο. Την ημέρα Παρασκευή 19 του Γεναρη 2018 έγινε η πρώτη συνάντηση με συμπολίτες και η πρώτη ανακοίνωσή του έγινε στις 02 Φεβρουαρίου του ιδίου έτους.

Έκτοτε η ομάδα των φίλων που την αποτελούν δυνάμωσε, προστέθηκαν πάρα πολλά άτομα, κράτησε όμως τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της, σταθερή στην αρχική της θέση.

Η ημέρα δεν είναι για πολιτικές εξαγγελίες και δεν θα το κάνω σήμερα από αυτή τη θέση.

Προγραμματίζουμε σε έναν μήνα από τώρα στη δημόσια ανακοίνωση των προγραμματικών μας θέσεων με τη συμπλήρωση του αριθμού των υποψηφίων και την επεξεργασία από κοινού των θέσεών μας.

Με λίγα λόγια θα αναφερθώ στη πορεία μας μέχρι σήμερα.

Η αλλαγή του εκλογικού συστήματος με την καθιέρωση της απλής αναλογικής, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση της κουλτούρας των συνεργασιών, φέρνοντας νέες δυνάμεις και νέα πρόσωπα στο προσκήνιο.

Οφείλαμε ως άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, χωρίς να αγνοήσουμε τις πολιτικές ιδιαιτερότητες, να δημιουργήσουμε ευρύτερα σχήματα, όχι με βάση την πολιτική συγκρότηση αυτών που θα συμμετείχαν, αλλά με βάση την ενεργοποίησή τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Έπρεπε να έχουμε υπόψη μας δύο δεδομένα

Α) Την ευθύνη της τοπικής αυτοδιοίκησης στην καθημερινότητα των πολιτών.

Β) Και ακόμη, ότι η άσκηση της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, πρέπει να μετριέται από το παραγόμενο αποτέλεσμα προς όφελος των πολιτών.

Ξεκινήσαμε λοιπόν, ως μια ομάδα συμπολιτών με πρόθεση να παρέμβουμε δυναμικά στην πορεία του Δήμου Ηγουμενίτσας, έχοντας προοδευτικό πολιτικό πρόσημο, που θα στηριζόταν στη συνεργασία και θα πορευόταν από την αρχή με πολυσυλλεκτικό αυτοδιοικητικό βηματισμό.

Αναζητήσαμε ή μας βρήκαν οι ίδιοι, συμπολίτες που είχαν υπερβεί τις διαχωριστικές γραμμές που επέβαλαν η πολιτική και η κοινωνική θέση, η ηλικία, η μόρφωση και η καταγωγή.

Είναι μαζί μας πλέον, επαγγελματίες, επιστήμονες, εργαζόμενοι σε όλους τους τομείς της παραγωγής και των υπηρεσιών, σπουδαστές και άνεργοι.

Έχουμε συμφωνήσει όλοι, πως η εργατικότητα, όποια δουλειά κι αν κάνεις, σου δίνει προστιθέμενη αξία και πως τα πολλά χέρια κάνουν θαύματα και πετυχαίνουν ότι κι αν βάλουν στόχο.

Πιστεύουμε όλοι, πως ο Δήμος πρέπει να αξιοποιήσει το συγκριτικό πλεονέκτημα που παρέχει η γεωγραφική του θέση και η προηγούμενη Δημοτική Αρχή δεν ανέδειξε.

Έχουμε αποφασίσει ότι χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις. Ότι απαιτούνται πλαίσια και κανόνες για όλους. Ότι η καινοτομία ανοίγει δρόμους και η τεχνολογία συντομεύει την απόσταση προς τον στόχο.

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Σίγουρα η Δημοτική Αρχή που σκεφτόμαστε, δεν μπορεί να αυξήσει τους μισθούς ούτε να αποκαταστήσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Θα κάνει όμως αυτά που σε άλλους Δήμους είναι αυτονόητα.

Επιγραμματικά οι πρώτες ενέργειες που θα αλλάξουν την εικόνα του Δήμου.

Αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου, για άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των πολιτών. Με εργαλείο, τον σαφή προσδιορισμό των αρμοδιοτήτων στις υπηρεσίες την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και υπογραφών, την απλοποίηση των διαδικασιών και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών στα εργαλεία διοίκησης.

Η δημιουργία μικρών παρεμβάσεων και «έξυπνων λύσεων», ώστε η Ηγουμενίτσα να γίνει από ένα λιμάνι «διερχομένων» ταξιδιωτών, σε μια πόλη υποδοχής επισκεπτών.

Άμεση λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Ηγουμενίτσας με λύσεις αποφασιστικές, που θα κάνουν την πόλη φιλική για τους πεζούς και τα ποδήλατα και θα διευκολύνει όσους κινούνται με αυτοκίνητα.

Δημιουργία πράσινων σημείων στο Κέντρο της Ηγουμενίτσας, τα Σύβοτα, την Πλαταριά και την Πέρδικα. Επανασχεδιασμό της Ανακύκλωσης σε ολόκληρο το Δήμο. Τα σκουπίδια μπορούν να γίνουν έσοδα για τον Δήμο.

Το νερό ως το πολυτιμότερο αγαθό, να μη λείψει από τα νοικοκυριά και τις καλλιέργειες.

Σε αυτό το σημείο θέλω να σας ανακοινώσω το εξής

Αλλάζουμε την τιμολογιακή πολιτική στο νερό ως εξής

1) Επαγγελματικός λογαριασμός νερού ανά μήνα

2) Οικιακός λογαριασμός ανά δίμηνο

Και αυτό διότι δεν θα αλλάζει διαρκώς την κλίμακα των κυβικών κατανάλωσης προς τα επάνω με αυξημένα ποσά για τους πολίτες.

3) 15% έκπτωση στους συνεπείς πολίτες

Δημιουργία υπηρεσίας άμεσης ανταπόκρισης στα βασικά αιτήματα των πολιτών και αφορούν την καθημερινότητα.

ΑΛΛΑΓΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΕ 2 ΑΞΟΝΕΣ

Αυτό θα γίνει πράξη με :

1. Ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, αποτελεσματικό στα προβλήματα της καθημερινότητας.

2. Τα έργα που θα κάνει ο Δήμος αυτοχρηματοδοτούμενα ή μη, να έχουν στόχευση και αναπτυξιακή προοπτική, παράλληλα με εφαρμογή καινοτομιών ενός «έξυπνου δήμου » προς όφελος των πολιτών.



1ο ΑΞΟΝΑΣ. Αλλάζουμε το μοντέλο διοίκησης του Δήμου.

Θα πρέπει να σας επισημάνω ότι ο πιο δυστυχισμένος υπάλληλος είναι ο υπάλληλος χωρίς αρμοδιότητα και κίνητρο. Γι αυτό:

- Θα γίνει ένας Οργανισμός Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) που θα καλύπτει τις αρμοδιότητες που έχει ο Δήμος και θα κουμπώνει σε κάθε υπάλληλο και τον αντικαταστάτη του. Ο Οργανισμός θα συνοδεύεται από Κανονισμούς Λειτουργίας και Περιγραφές Καθηκόντων Εργασίας.

Θα γίνει ανάδειξη των δυνατοτήτων των υπηρεσιών που βρίσκονται σε αδράνεια.

Θα μπει τέλος στην αναβολή εξυπηρέτησης με το πρόσχημα «δεν είναι δική μου αρμοδιότητα ή λείπει ο αρμόδιος».

- Οι αντιδήμαρχοι υλοποιούν την πολιτική της Δημοτικής Αρχής με εργαλεία υλοποίησης τις υπηρεσίες.

Τέλος στην προσωπική πολιτική και τα ρουσφέτια με σκοπό την επανεκλογή.

- Επιστημονικοί συνεργάτες

Θα έλθουν οι πιο καταρτισμένοι και με ειδικότητες που έχει ανάγκη ο Δήμος

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες τηλεφωνητές

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες που εξοφλούν εκλογικά γραμμάτια.

Τέλος στους επιστημονικούς συνεργάτες προθάλαμο να χτίσουν πολιτική καριέρα.

Όλοι τους θα λειτουργήσουν με πρότυπα ιδιωτικού τομέα και 6μηνιαία αξιολόγηση.

2ος ΑΞΟΝΑΣ

Τα μικρά έργα που γίνονται στο Δήμο είναι ευπρόσδεκτα. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι τα σωστά έργα για το Δήμο. Αυτά θα καθορίζονται από τις ανάγκες του Δήμου.

Τα έργα πρέπει να είναι στοχευμένα για το παρόν και οπωσδήποτε στο μέλλον…!

Θα πω ένα παράδειγμα έργων που πληρώθηκαν ακριβά, αλλά δεν υπηρέτησαν τον σκοπό για τον οποίον προγραμματίστηκαν:

Κάθε Καποδιστριακός δήμος που συνενώθηκε στον Καλλικρατικό Δήμο Ηγουμενίτσας, μας κληρονόμησε κι ένα Δημαρχείο ως κτίριο με υψηλότατο τίμημα για τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ήταν ευπρόσδεκτα έργα τότε… Σήμερα τί απέγιναν ; Πρέπει να αλλάξουν χρήση, όπως αυτό του Δήμου Μαργαριτίου.

Σήμερα βλέπουμε πως αναπτυξιακό έργο θα ήταν ίσως η κατασκευή μια Μαρίνας και ενός Υδατοδρομίου….

Ερχόμαστε στην πόλη της Ηγουμενίτσας. Την πύλη της Ευρώπης. Απευθύνομαι προς όλους …

Έχετε σκεφτεί ότι τα ωραιότερα μέρη της πόλης πλησίον της θάλασσας είναι Parking αυτοκινήτων; Απέναντι από την εκκλησία, στο παλαιό Λιμεναρχείο, απέναντι από την Αστυνομία κλπ

Μήπως κάτι δεν έχουμε κάνει καλά ;

Μήπως οι ξένοι δεν επισκέπτονται την πόλη για τους ίδιους λόγους που εμείς που εμείς δεν είμαστε ευχαριστημένοι από αυτήν ;

Ποιοι όφειλαν να κάνουν αυτή τη συζήτηση πλην αυτών που διετέλεσαν άρχοντες του Δήμου;

Αποφασίσαμε να κάνουμε εμείς την αρχή ...

Οι συνεργάτες μου ήδη έχουν εκπονήσει ένα σχέδιο που βασίζεται στον υπάρχοντα άτυπο χωροταξικό σχεδιασμό του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Α. Πόλη της Ηγουμενίτσας, Λαδοχώρι, Γραικοχώρι, Ν. Σελεύκεια, Μαυρούδι.

Β. Δυτικά παράλια του Δήμου από Μακρυγιάλι , Πλαταριά, Σύβοτα έως την τελευταία παραλία της Πέρδικας.

Γ. Πεδινές και ημιορεινές περιοχές από την Κορύτιανη, τον Παραπόταμο, το Καστρί– τον Άγιο Βλάση , την Αγ. Μαρίνα, τη Μαζαρακιά, το Καρτέρι, το Μαργαρίτι, μέχρι τους Σπαθαραίους.

Κάθε περιοχή έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και αναγκαία αντίστοιχα έργα. Πάνω σε αυτά θα εργαστούμε τόσο στο πλαίσιο του τρέχοντος Ε.Σ.Π.Α έως το 2023 που λήγει η επιλέξιμη περίοδος, όσο και στο πλαίσιο της επόμενης προγραμματικής περιόδου με τον έγκαιρο σχεδιασμό, προκειμένου να ωριμάσουν δράσεις και έργα και να ενταχθούν από τα πρώτα κιόλας έτη της περιόδου.

Φίλες και φίλοι βρισκόμαστε στο 2019. Πολλά πράγματα έχουν αλλάξει…

Η διεκδικητική στρατηγική του Δήμου πρέπει να βασιστεί σε αποτελεσματικές θέσεις και προτάσεις, που θα στηρίζονται σε πραγματικά γεγονότα και ποσοτικά στοιχεία. Οι διαπροσωπικές επαφές, επικοινωνίες και γνωριμίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Αλλά δεν μπορούν και δεν πρέπει να υποκαταστήσουν την οργανωμένη θεσμική διαπραγμάτευση, η οποία είναι η μόνη που διασφαλίζει αποτελέσματα.

1ος Τομέας αστικός ιστός

Στις προτεραιότητες θα ληφθούν υπόψη της το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου, το MasterPlan του ΟΛ.Ηγ και η προοπτική κατασκευής της περιφερειακής οδού



- Η οριστικοποίηση της λειτουργίας της παραλιακής ζώνης της Ηγουμενίτσας.

- Η αντιμετώπιση του προβλήματος της στάθμευσης με τη λειτουργία νέων χώρων, την ανάπτυξη «έξυπνων» ψηφιακών εφαρμογών ενημέρωσης

- Η οργάνωση αστικής συγκοινωνίας

(παράδειγμα του Δήμου Ρεθύμνου με το Ηλεκτροκίνητο Λεωφορείο)

- Η ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης

- Η αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλες τις γειτονιές

2ος τομέας Παραθαλάσσια γραμμή

Στοχεύουμε στην ήπια ανάπτυξη του τουρισμού με άξονες :

Την περαιτέρω διείσδυση των προορισμών στη διεθνή τουριστική αγορά, με Δράσεις προβολής και προώθησης αναγνωρισιμότητας.

Τον ποιοτικό εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος, με την ανάπτυξη άλλων ειδικών και ανερχόμενων μορφών τουρισμού (οπως καταδύσεις κ.τ.λ)

Tην ανάπτυξη του συνόλου των εναλλακτικών τουριστικών πόρων της περιοχής (θαλάσσιος, φυσιολατρικός - οικολογικός, θρησκευτικός, συνεδριακός, αγροτικός, γαστρονομικός τουρισμός, πολιτιστικός, όπως π.χ. η γιορτή της Ελιάς στην Πέρδικα κ.α.),

Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και η αύξηση της απασχόλησης.

Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε. Ο τουρισμός δεν είναι προτεραιότητα. Οι επιχειρήσεις είναι μόνοι τους, λειτουργούν ανταγωνιστικά και συνεχώς θα τρώνε από τις σάρκες τους.

3ος Τομέας Ημιορεινές και πεδινές περιοχές.

Τομέας που φιλοξενεί τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων του πρωτογενούς τομέα (γεωργία, αρωματικά φυτά, κτηνοτροφία, πτηνοτροφία κ.α.) Απαιτείται η υποστήριξη του εκσυγχρονισμού και η ενίσχυση των ανταγωνιστικών προϊόντων ποιότητας.

Συνεπώς όλες οι επιμέρους πολιτικές του Δήμου (όπως π.χ. κατεύθυνση προϋπολογισμού, έργα τεχνικού προγράμματος, δράσεις προστασίας και ανάδειξης περιβαλλοντικού πλούτου κ.τ.λ.), θα πρέπει να έχουν ως κοινή συνισταμένη, ανάλογα με τον χωροταξικό τους σχεδιασμό.

Σας κοιτάζω κατάματα…

Γνωρίζω καλά πως το μεγαλύτερο πρόβλημα του πολίτη είναι το δικό του πρόβλημα…

Αυτό πρέπει να αλλάξει. Με την Βοήθεια όλων σας. Δίνοντας όμως το παράδειγμα, πρώτα οι έχοντες θέση ευθύνης.

Σας λέω λοιπόν από σήμερα…

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που δεν θα με ξαναψηφίσει ο ψηφοφόρος μου, γιατί θα δυσανασχετεί που θα έχει ίση αντιμετώπιση με τους πολίτες που δεν με ψήφισαν.

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας, που θα με κατακρίνει στο καφενείο του χωριού, ο παππούς ο οποίος θέλει έναν τοίχο για να μη βλέπει τον γείτονά του, όταν εγώ θα φροντίζω τις υποδομές για να αποκτήσουν όλοι πρόσβαση στις ελιές και στα ζώα τους.

Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας που θα είμαι (ανεπιθύμητος ) για ένα χωριό, διότι δεν έδωσα πολλά σουβλάκια για το πανηγύρι, επειδή εγώ πιστεύω, πως ο πολιτισμός δεν πρέπει μόνο να γιορτάζεται, αλλά να βιώνεται στην καθημερινότητα, να κρατά τις αξίες του και να εξελίσσεται μαζί με την κοινωνία

Τέλος Θα είμαι ο επόμενος δήμαρχος Ηγουμενίτσας που μια μερίδα ανθρώπων θα με θεωρεί ανάξιο για Δήμαρχο, επειδή θα θέλουν για παράδειγμα ένα τηλεσκόπιο στην πλατεία Δημαρχείου να βλέπουν τα αστέρια, όταν εγώ θα δίνω τα ίδια χρήματα να διαμορφώσω έναν ξενώνα για να μη κοιμούνται άστεγοι κάτω από τα αστέρια στην πλατεία Δημαρχείου.

Θέλω να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, καλή χρόνια με υγεία σε κάθε σπίτι .

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο συνδυασμός του Γιάννη Γόγολου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.