Η ιστορική Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας έκοψε τη βασιλόπιτά της

 
Η ιστορική Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας, με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε πριν 85 χρόνια, το 1934 με πρωτοβουλία του ιατρού Τάσου Αναγνωστόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του την Κατοχή, έκοψε τη βασιλόπιτά της. 
Πρόκειται για μια πολύ δραστήρια Αδελφότητα, που αυτή την περίοδο έχει ως πρόεδρο την ενεργητική εκπαιδευτικό Μαρία Λαμπρίδη. 
Το "φλουρί" έτυχε στον ταμία της Αδελφότητας, που επί πολλά χρόνια είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Γιώργο Τσόδουλο. 
 
Σκοποί της Αδελφότητας Πολυδροσιτών, τους οποίους εκπληρώνει, είναι: 
Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης και συνεργασίας των απανταχού της γης Πολυδροσιτών, σε ζητήματα που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους. 
Η κατασκευή και συντήρηση χρήσιμων για την κοινότητα έργων και η δραστηριοποίηση με κατεύθυνση την πολιτιστική άνοδο του χωριού, τη διάσωση της παράδοσης και διάδοση των ηθών και εθίμων καθώς και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. 
Η ανάληψη κάθε δυνατής πρωτοβουλίας για την σύσφιξη των δεσμών μεταξύ των ξενιτεμένων Πολυδροσιτών μελών και μη του Συλλόγου. 
Η παρουσίαση καλλιτεχνικής δραστηριότητας με τη δημιουργία τμημάτων ερασιτεχνικού θεάτρου, χορωδίας, χορού (εθνικών χορών) μουσικής και εκθέσεων και λοιπών πολιτιστικών εκδηλώσεων, ως και πολιτιστικών συνεδρίων και σεμιναρίων. 
Η οργάνωση και παρουσίαση στην Αθήνα και στο χωριό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, εκδηλώσεων πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα. 
Οι παραπάνω εκδηλώσεις δεν έχουν κερδοσκοπικό χαρακτήρα.
Η ιστορική Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας έκοψε τη βασιλόπιτά της Η ιστορική Αδελφότητα Πολυδροσιτών Θεσπρωτίας έκοψε τη βασιλόπιτά της Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 12, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.