Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο


Από άμβωνος και σε μία συμβολική ημέρα για τα Γιάννινα, ο Μητροπολίτης Μάξιμος έκανε γνωστό ότι έλαβε τέλος η περιπέτεια με το πρόστιμο του τελωνείου στα Αγαθοεργά. Η υπόθεση έκλεισε τόσο διοικητικά όσο και δικαστικά, γεγονός που επιτρέπει την επιστροφή στην κανονικότητα για ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία αλλά και πολύ σημαντική κοινωνική προσφορά. Το βαρύτατο πρόστιμο άλλωστε –περίπου 140 χιλιάδες ευρώ- απειλούσε με λουκέτο το Γηροκομείο των Ιωαννίνων και οδηγούσε σε δυσχερή θέση τα Αγαθοεργά τα οποία κάνουν αγώνα δρόμου για την ανόρθωση των οικονομικών τους. Ο Μητροπολίτης Μάξιμος την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου της πόλης και απευθυνόμενος στον κλήρο εξέφρασε την χαρά του για την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν τον αγώνα του ιδίου και της Μητρόπολης και στάθηκαν δίπλα του αλλά και δίπλα στους υπεύθυνους του Γηροκομείου οι οποίοι βρισκόταν από την μια στιγμή στην άλλη αντιμέτωποι με βαρύτατες ευθύνες.

Υπενθυμίζεται ότι στο Γηροκομείο είχε επιβληθεί το βαρύτατο πρόστιμο μετά από έλεγχο τελωνειακών της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι είχαν διαπιστώσει ότι το ίδρυμα χρησιμοποιούσε πετρέλαιο θέρμανσης για το ζέσταμα του νερού.

Το σύνολο των καυσίμων στο Γηροκομείο ήταν δωρεά της Ένωσης Εφοπλιστών.

Η επιβολή του προστίμου είχε φέρει στο πλευρό της Μητρόπολης τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων αλλά και την ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία κινητοποιήθηκε και ενεργοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση.

Ο Δήμαρχος Δωδώνης ήταν απ’ αυτούς που είχαν παρέμβει άμεσα και προς τα αρμόδια υπουργεία επισημαίνοντας τον κίνδυνο που εγκυμονεί για την λειτουργία του Γηροκομείου η επιβολή ενός τέτοιου προστίμου.

Ο ίδιος είχε εισηγηθεί το θέμα στην ΠΕΔ Ηπείρου, η οποία με ομόφωνη απόφασή της παρενέβη ζητώντας την εξεύρεση λύσης. Μετά την τελευταία εξέλιξη έχει κάθε λόγο να είναι δικαιωμένος.

Ο Μητροπολίτης Μάξιμος ευχαρίστησε δημόσια όλους αυτούς, που ο καθένας από την πλευρά του συνέβαλαν ώστε ένα χρόνο μετά το Γηροκομείο να μπορεί και πάλι να πάρει ανάσα.

Ευχαρίστησε δε και όλους εκείνους που εξακολουθούν με δωρεές και χορηγίες να στηρίζουν το ίδρυμα αλλά και το σύνολο του κοινωνικού έργου της Μητρόπολης.
Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο Τέλος στην περιπέτεια του Γηροκομείου Ιωαννίνων με το πρόστιμο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 19, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.