Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας


Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Σουλίου ,

Στα 39 μου χρόνια, αφού έχω δουλέψει 14 χρόνια ως φαρμακοποιός και έχοντας υπηρετήσει για 9 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση ως περιφερειακός σύμβουλος και θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, γοητευμένος με την αμεσότητα και την αποτελεσματικότητα που προσφέρει η Αυτοδιοίκηση, απευθύνομαι σε όλους σας και σας ζητώ να αξιολογήσετε την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Σουλίου.

Απευθύνομαι σε σας με βαθιά την αίσθηση του καθήκοντος και της εκπλήρωσης ενός χρέους. Του χρέους να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον τόπο που με γέννησε, με ανάθρεψε, με πότισε με τις αρχές, τις αξίες και τις παραδόσεις του τόπου μας και με έκανε αυτό που είμαι σήμερα. Σας καλώ, αξιολογώντας την υποψηφιότητά μου, να δώσετε τη δυνατότητα σε εμένα και στους συνεργάτες μου να εργασθούμε για την εκπλήρωση αυτού του χρέους.

Είναι ένα κάλεσμα για όλους εσάς που είστε εδώ, γιατί πιστεύετε σε αυτόν τον τόπο.
Είστε εδώ, γιατί αγαπάτε αυτόν τον Δήμο.
Είστε εδώ, γιατί αντιστέκεστε στην αδιαφορία.
Είστε εδώ, γιατί αντιστέκεστε στην αδράνεια.
Είστε εδώ, γιατί επιμένετε ότι μπορούμε και ότι μας αξίζει καλύτερα.

Μπορούμε να σταθούμε με υπερηφάνεια σε αυτή την νέα εποχή που είναι μπροστά μας, απέναντι στη νοοτροπία εκείνων που θέλουν τον διχασμό, τη μιζέρια και την απαξίωση.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και πολύ συναίσθημα, χωρίς ξύλινο λόγο και τυποποιημένες εκφράσεις, είμαστε εδώ έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να εργαστούμε για τη δημιουργία ενός Δήμου πρότυπου, ενός Δήμου, στον οποίο αξίζει να ζούμε.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, η Αυτοδιοίκηση σε μαθαίνει να είσαι ταπεινός, να καταπίνεις τους εγωισμούς και να προσπαθείς να συνθέσεις. Γιατί στην Αυτοδιοίκηση το μόνο που μένει και αξιολογείται είναι το απτό και το μετρήσιμο αποτέλεσμα. Αυτές είναι και δικές μου βασικές αρχές και έτσι θα εργαστώ με τους συνεργάτες μου.

Θα εργαστούμε με όλο μας το είναι, με όλη μας την εμπειρία, για να αποδείξουμε ότι ο ιστορικός μας Δήμος, όπου έχουμε τα σπίτια μας τα σχολεία μας, τις δουλειές μας , μπορεί να φιλοξενήσει και όλα τα όνειρά μας και τις ελπίδες μας κρατώντας εδώ κοντά μας όλους όσους θέλουν να ζήσουν μια όμορφη ζωή.

Η Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να ξεπερνάει γραμμές και να γκρεμίζει τείχη, πολύ απλά γιατί πρέπει να δίνει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα. Τα σκουπίδια, οι λακκούβες στους δρόμους και οι καθημερινές ανάγκες μας δεν έχουν χρώμα και ιδεολογία. Κανείς μας βέβαια δεν γεννήθηκε χθες και είμαστε περήφανοι για τις πολιτικές μας επιλογές. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ όμως ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ από την πολιτική και ΑΠΑΙΤΕΙ υπερβάσεις χωρίς παρωπίδες.

Αυτός ο τόπος έχει πολλή και ένδοξη ιστορία. Έχει και πολλά χειροπιαστά πλεονεκτήματα. Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να γίνει μια συντονισμένη προσπάθεια αυτά τα στοιχεία να συνδυαστούν και να δώσουμε το στίγμα για μια πορεία προς το μέλλον.

Ένα μέλλον αντάξιο της ιστορικής κληρονομιάς, που πήραμε από τους ηρωικούς προγόνους μας.

Ένα μέλλον, όπου οι θέσεις εργασίας θα κρατούν εδώ τους νέους και θα τους καταστούν παραγωγικούς, αυτάρκεις αλλά και χρήσιμους για την κοινωνία.

Ένα μέλλον, όπου οι αξίες θα μετατρέπονται σε υπεραξίες και στο τέλος αυτής της πορείας ο Δήμος Σουλίου να αποτελέσει σημείο αναφοράς.

Τόσο υψηλοί είναι οι στόχοι μας, τόσο ψηλά αξίζει σε αυτόν τον ιστορικό τόπο.

Όμως στην εποχή που διανύουμε, έχει αποδειχθεί ότι η επιτυχία δεν είναι υπόθεση μόνο ενός και ότι τα αποτελέσματα έρχονται μέσα από ομάδες ικανών ανθρώπων. Έτσι λοιπόν πρωταρχικό μου μέλημα είναι η δημιουργία μιας ισχυρής ομάδας από ανθρώπους άξιους και ικανούς που να πονάνε τη πόλη μας και τα χωριά μας, διατεθειμένους να εργασθούν και να προσφέρουν πέρα και πάνω από τα κόμματα. Μιας ισχυρής ομάδας δουλειάς που θα έχει φρεσκάδα, όρεξη και ΝΑΙ, θα έχει μεράκι.

Το επόμενο διάστημα λοιπόν μέχρι και τις εκλογές θα συνεχίσω αυτό που κάνω χρόνια τώρα : Να επικοινωνώ και κυρίως να ακούω όλους τους συμπολίτες μου στην Παραμυθιά, στον Αχέροντα, στο Σούλι και σε κάθε χωριό, έτσι ώστε αυτή τη φορά με την ομάδα των συνεργατών μου να υλοποιήσουμε τον στρατηγικό μας σχεδιασμό που συμπεριλαμβάνει επικαιροποιημένα και με ιεράρχηση όλες τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου μας και των συνδημοτών μας.

Τον σχεδιασμό αυτό θα τον παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα πριν τις εκλογές στη Παραμυθιά, στον Αχέροντα, στο Σούλι αλλά και σε κάθε χωριό μας ξεχωριστά. Και εδώ έχουμε μια καινοτομία για τα προεκλογικά δεδομένα, όπως τα έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Αντί για γενικόλογες εξαγγελίες, θα παρουσιάσουμε με αναλυτικές αναφορές τον κάθε άξονα του σχεδιασμού που συμπεριλαμβάνει επιγραμματικά :
Πρωτογενή τομέα, μεταποίηση και επιχειρείν .
Τουρισμό
Πολιτισμό και ιστορία
Περιβάλλον

Ο σχεδιασμός μας αυτός είναι ρεαλιστικός, έχει στόχους και ασφαλώς προτεραιότητες, που επιγραμματικά αναφέρονται σε :
Πρωτοβουλίες για την δημιουργία θέσεων εργασίας και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της ανεργίας, που είναι η μεγαλύτερη μάστιγα για όλους και κυρίως για τους νέους.
Υποστηρικτικές δράσεις για τους συμπολίτες μας που επιχειρούν.
Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου.
Εφαρμογή νέων τεχνολογιών.
Συνεργασία με επιστημονικούς φορείς.
Δράσεις μέριμνας για τους συνδημότες και τις συνδημότισσες που έχουν ανάγκη.
Τέλος αλλά όχι τελευταίο ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Η καινοτομία εκ μέρους μας δεν θα είναι μόνο η αναλυτική παρουσίαση του κάθε άξονα ξεχωριστά, αλλά κυρίως η εξειδικευμένη αναφορά στις πηγές ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ. Δηλαδή στο πώς θα χρηματοδοτήσουμε το κάθε έργο που σχεδιάζουμε. Με αυτό τον τρόπο θα διαφοροποιηθούμε από την κοινή πρακτική, που συναντούμε τις περισσότερες φορές έως σήμερα, δηλαδή την πρακτική των γενικόλογων και κυρίως μη κοστολογημένων προτάσεων που εξαγγέλλονται προεκλογικά και στο τέλος δεν υλοποιούνται.

Σημαία της παράταξής μας είναι η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ του Δήμου Σουλίου και για τον σκοπό αυτόν θα ορίσουμε τους επιστημονικά υπεύθυνους σε κάθε τομέα δράσης. Οι συνεργάτες αυτοί θα είναι καταρτισμένοι επιστήμονες, που θα έχουν την ευθύνη στον τομέα δράσης τους. Σημαντικό ρόλο επιφυλάσσουμε για τους ανθρώπους μας που διαπρέπουν έχοντας μεταναστεύσει από τον τόπο μας. Είναι στοίχημά μας να αξιοποιήσουμε τη δεδομένη αγάπη για τον τόπο καταγωγής τους και να τους εμπνεύσουμε ενεργοποιώντας τους επιτελικά.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Θέλουμε να συντηρήσουμε και να ολοκληρώσουμε με σεβασμό ό,τι καλό έχει γίνει έως τώρα από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, γιατί αυτό επιτάσσει η παιδεία μας αλλά και γιατί αυτό έχει ανάγκη ο Δήμος μας. Θέλουμε όμως ξεκάθαρα να θέσουμε τις βάσεις γι’ αυτό που έρχεται και να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας που αποβλέπει στην παραγωγική ανασυγκρότηση ολόκληρου του Δήμου Σουλίου.

Την αγάπη μας για τον τόπο μας τη δείχνουμε έμπρακτα και όχι με ευχολόγια. Και θα τα καταφέρουμε, γιατί το πιστεύουμε, γιατί τολμούμε και γιατί δεν αποφεύγουμε τις δράσεις που έχουν ΄΄κόστος΄΄. Θα τα καταφέρουμε, γιατί είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε τα πάνω κάτω!

Σας καλώ να πιστέψετε όχι μόνο στην ικανότητα τη δική μου και των συνεργατών μου να προκαλούμε την αλλαγή, αλλά και στη δική σας. Αν επιλέξετε εμένα και τους συνεργάτες μου να σας υπηρετήσουμε, αυτή θα είναι μια εποχή ενεργοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας.

Αισθάνομαι ως καθήκον μου να ξεκαθαρίσω ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κύριο ζητούμενο δεν είναι ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά αυτός που θα επιλεγεί να έχει όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε με τους συνεργάτες του να είναι σε θέση να οδηγήσει τον Δήμο Σουλίου στο μέλλον.

Αισθάνομαι το καθήκον να αναδείξω ως πρώτη υποχρέωσή μου να σας μεταδώσω το μήνυμα ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με σύνεση και διαρκή συστηματική εργασία.

Τα καλύτερα είναι μπροστά μας.

Καλή χρονιά με υγεία σε όλους μας !


Με τιμή,
Νικόλας Κάτσιος
Φαρμακοποιός /MBA
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου
Υποψήφιος Δήμαρχος Σουλίου
 
Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας Ο Νικόλας Κάτσιος υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου - Διαβάστε την ανακοίνωση υποψηφιότητας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιανουαρίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.