Λαμπρά εορτάστηκε στη Μονή Γηρομερίου η μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου



Τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους, λαμπρά εορτάστηκε, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών, όχι μόνο από τη Θεσπρωτία, αλλά και από άλλες περιοχές της Ηπείρου, η μνήμη του ιδρυτή της Μονής Γηρομερίου οσίου Νείλου. 
Στον όρθρο και στη θεία λειτουργία προεξήρχε ο ηγούμενος της Μονής, πλαισιούμενος από τον ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Κίτρους π. Σεβαστιανό Αράπη (που είναι εγγεγραμμένος στα μοναχολόγια της Μονής Γηρομερίου) , τους ιερομόναχους π. Αλέξιο και π. Σεραφείμ και άλλους κληρικούς. Παρά το ότι η ημέρα ήταν παγερή, στις ψυχές των πιστών μεταδόθηκε η ζέστη από τον πόθο της θεοφιλούς ζωής, που ακολούθησε ο όσιος Νείλος. 
Στο κήρυγμά του ο π. Σεβαστιανός, αναφερόμενος στον κτήτορα του Μοναστηριού, σημείωσε ότι η άκακη και αμίαντη και κατά μίμηση του Χριστού ζωή του, είναι αφορμή αντιγραφής και μέτρο έμπνευσης στην πορεία του κάθε ανθρώπου. 
Με διατυπώσεις ουσίας ο π. Σεβαστιανός περιέγραψε τη νέα διαδρομή, που χαράζει το Άγιο Πνεύμα, σε όσους αποβάλλουν τη σαρκικότητα και γίνονται υιοί Θεού κατά χάρη, όπως ακριβώς έπραξε ο όσιος Νείλος. Από το βίο του διαπιστώνεται ότι όποιοι αγαπούν το Θεό, μόνο ωφελούνται, καθώς τα πάντα, ακόμη και οι αντιξοότητες, οδηγούν σε "αγαθό". 
Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε κέρασμα και φαγητό, που με εξαιρετικά φιλόξενη διάθεση πρόσφερε η αδελφότητα της Μονής Γηρομερίου, όχι για να απολαύσει ένα επίγειο "μπράβο", αλλά για να προσπαθήσει στην κατεύθυνση της αγαθής επιβράβευσης από το Θεό. Στην εορτή παρέστησαν ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας, οι δήμαρχοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών Γιάννης Λώλος και Σπύρος Παππάς αντίστοιχα, ο διοικητής του 6.28 Τάγματος Φιλιατών, ο πρώην πρόεδρος της "Ομόνοιας" Λεωνίδας Παππάς κ. ά. 


 
Λαμπρά εορτάστηκε στη Μονή Γηρομερίου η μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου Λαμπρά εορτάστηκε στη Μονή Γηρομερίου η μνήμη του ιδρυτή της οσίου Νείλου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.