Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα



Από τις αρχές του 2019 περνούν στον ΟΠΕΚΑ (Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) όλες οι πληρωμές των προνοιακών αναπηρικών και διατροφικών επιδομάτων που μέχρι και το 2018 χορηγούνταν από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Πότε, όμως, θα καταβληθούν όλα τα επιδόματα;

Την ίδια ημέρα, μεταξύ 18 και 25 Ιανουαρίου, θα πληρωθούν από τον ΟΠΕΚΑ όλοι οι δικαιούχοι διατροφικών επιδομάτων. Πρόκειται για την πρώτη πληρωμή από τον Οργανισμό, που εξελίσσεται στον κεντρικό βραχίονα άσκησης κοινωνικής πολιτικής στη χώρα, αναλαμβάνοντας τις πληρωμές και τη διαχείριση του συνόλου των προνοιακών και αναπηρικών επιδομάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η πρώτη πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ που αφορά τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018 (για τους δικαιούχους διατροφικών επιδομάτων αφορά στον Δεκέμβριο 2018) θα πραγματοποιηθεί για όλους τους δικαιούχους την ίδια ημέρα και εντός του διαστήματος από τις 18 έως τις 25 Ιανουαρίου 2019 το αργότερο.

Η αμέσως επόμενη πληρωμή των προνοιακών διατροφικών επιδομάτων θα γίνει τον Φεβρουάριο και θα αφορά στον μήνα Ιανουάριο 2019. Τον Μάρτιο θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά επιδόματα για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος 2019.
Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.