Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας


Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν. Δ. Βασίλης Γιόγιακας, καρδιολόγος στο επάγγελμα, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία, δίπλα στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά. 
 
Η εκτεταμένη και δίχως όρια χρήση χημικών από τις δυνάμεις των ΜΑΤ στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Αθήνα, προκάλεσαν ασφυξία σε μεγάλη μερίδα των διαδηλωτών, ανάμεσά τους παιδιά και μεγάλης ηλικίας άνθρωποι. 
 
 
Οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια άνοιξαν τις πόρτες προκειμένου να μεταφερθούν εντός του κτηρίου και να ξεφύγουν από την αποπνικτική ατμόσφαιρα, που είχε δημιουργηθεί στην πλατεία Συντάγματος. 
 
Εκεί έσπευσε και ο Γιόγιακας, και προσέφερε με προθυμία τις πρώτες βοήθειες, σε όσους τη χρειάστηκαν. 
 
Εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών διαδήλωναν κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών όταν -περιέργως- ομάδα νεαρών με κουκούλες, κράνη και μάσκες για χημικά που έκρυβαν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, πλησίασαν τα σκαλιά που οδηγούν στο προαύλιο της Βουλής. 
Εκεί προκλήθηκαν μάχες σώμα – με σώμα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένες για να μην τους επιτρέψουν να ανέβουν στο Βουλή. 
 
Είναι αμφίβολο αν ήθελαν οι κουκουλοφόροι να ανέβουν στο προαύλιο ή αν ο σκοπός τους ήταν να προκαλέσουν τους αστυνομικούς για να ρίξουν χημικά. 
Κι έτσι έγινε. 
Τα ΜΑΤ πήραν εντολή να ρίξουν δακρυγόνα προκαλώντας μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη χάος. 
Εκατοντάδες ειρηνικοί διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν για να καλυφτούν από τα χημικά με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά να αδειάσει ο χώρος.
Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας  Ο Β. Γιόγιακας βοήθησε πολίτες, που τους "έπνιξαν" τα χημικά στο συλλαλητήριο της Αθήνας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.